Να επιστρέψει σταδιακά στην κανονικότητα επιχειρεί σήμερα ο πρωθυπουργός, καθώς για πρώτη φορά μετά τα τραγικά γεγονότα των Τεμπών θα βρεθεί κοντά στους πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται το πρωί το Μαρούσι μαζί με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως αλλά και βουλευτές της ΝΔ που εκλέγονται στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας. Θα συναντηθούν με πολίτες σε καφετέρια της περιοχής προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις ενώ λίγη ώρα αργότερα ο πρωθυπουργός θα περπατήσει στην αγορά της πόλης θέλοντας να εισπράξει το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία μετά την εθνική τραγωδία.

Όπως τόνιζαν κυβερνητικές πηγές, επιλέγει την εξωστρέφεια, καθώς θέλει να ανιχνεύσει τον παλμό και την οξύτητα των αντιδράσεων κατά του πολιτικού συστήματος μετά από ένα τόσο τραυματικό γεγονός.

Αυτό που θεωρούν σημαντικό στο Μέγαρο Μαξίμου είναι να κατανοήσουν οι πολίτες ότι η κυβέρνηση πέρα από την ανάληψη της ευθύνης κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποκατασταθεί ένα κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Ήδη χθες, ανακοινώθηκε ένα πολύ σημαντικό μέτρο, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, όχι με τυμπανοκρουσίες αλλά με την δέουσα σοβαρότητα που απαιτούν οι ημέρες. Να σημειωθεί ότι έχει δοθεί σύσταση από την Πειραιώς σε υπουργούς αλλά και βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να μην συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, οι οποίες μπορεί να εκληφθούν από τους πολίτες ως ασέβεια στη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη.

Σε αυτή την άτυπη περίοδο πένθους όμως το Μέγαρο Μαξίμου θέλει παράλληλα να καταδειχθεί ότι το κυβερνητικό έργο συνεχίζεται απρόσκοπτα και δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υλοποιούνται.

Και όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζουμε προς τις εκλογές ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί και θα βρεθεί κοντά στην ελληνική κοινωνία, η οποία είναι οργισμένη και απογοητευμένη και με πράξεις σε όλα τα επίπεδα αλλά και συνέπεια σε όσα έχει πει μέχρι σήμερα, θα επιχειρήσει να πείσει τους πολίτες ότι θα αλλάξουν τα κακώς κείμενα και θα εξαλειφθούν οι παθογένειες που έχουν ριζωθεί ειδικά στον δημόσιο τομέα εδώ και δεκαετίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού επιστρέψει από τις Βρυξέλλες όπου θα μεταβεί στα τέλη της εβδομάδας για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, θα ταξιδέψει στις 27 του μήνα στη Λαμία που θα είναι και η πρώτη πόλη εκτός Αττικής την οποία θα επισκεφθεί και θα ακολουθήσει η Ήπειρος και τα Ιωάννινα στις 31 Μαρτίου.

Βασικό του «όπλο» εκτός από την ειλικρίνεια είναι και η οικονομία τα μεγέθη της οποίας καταγράφουν θετικές επιδόσεις με το μέρισμα της ανάπτυξης να επιστρέφει στους πολίτες σε κάθε ευκαιρία. Έως το τέλος του μήνα θα αρχίσει να πιστώνεται στους λογαριασμούς των συνταξιούχων το επίδομα της προσωπικής διαφοράς και το market pass «τρέχει». Το μήνυμα που θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να σταλεί προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι η κυβέρνηση θα στέκεται πάντα δίπλα στην κοινωνία και στα δύσκολα και στα εύκολα, ότι θα αναγνωρίζει τα λάθη της σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και θα τα διορθώνει με το όποιο κόστος.