Αντιμέτωπο με μια νέα τρικυμία είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά και τις χθεσινές αποκαλύψεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακώς από την ΕΥΠ για την σχέση των δυο υποψήφιων βουλευτών του Φερχάτ και Ζεϊμπέκ με το τουρκικό προξενείο.

Η υπόθεση πλέον έχει λάβει νέες διαστάσεις πολύ σοβαρές, καθώς αποδεικνύεται ότι ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζε για τη δράση των δυο πολιτευτών και τις σχέσεις τους με την Τουρκία δεν έκανε απολύτως τίποτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbeast, στη ΝΔ λένε ότι η ενημέρωση στον κ. Τσίπρα έγινε πολύ πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου και μάλιστα αυτό ήταν ένα διάστημα ασφαλές για να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Σχολιάζοντας μάλιστα την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει για σήμερα συνάντηση με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά αναφέρουν ότι δεν έχει λόγο να εμπλέκει την υπηρεσιακή κυβέρνηση, καθώς ενημερώθηκε αρμοδίως πολύ πριν αναλάβει και το πρόσχημα που χρησιμοποιεί λέγοντας ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών δείχνει απλά και μόνο πανικό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει να ρίχνει τις ευθύνες πάντα σε άλλους. Πάντα λειτουργούσαν ως εθνική εξαίρεση είτε μην ψηφίζοντας τα εξοπλιστικά, είτε με την ιστορίας της «μικρής Μαρίας» και τόσα άλλα», τόνιζε υψηλόβαθμο στέλεχος της οδού Πειραιώς.

Εξηγούν ότι με το που ενημερώθηκε η κυβέρνηση από τις έρευνες του τοπικού κλιμακίου της ΕΥΠ για την δράση του τουρκικού προξενείου σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή ζήτησε να μεταφερθούν οι πληροφορίες στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από εκεί και πέρα, ξεκαθαρίζουν από τη ΝΔ ήταν θέμα του κ. Τσίπρα να πάρει τις αποφάσεις του καθώς η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να παρέμβει στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα επισημαίνουν: «Όφειλε να προστατεύσει το κόμμα του και την περιοχή από τις κινήσεις του τουρκικού προξενείου», υπογραμμίζουν.

Σημειώνουν επίσης ότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον κ. Τσίπρα αλλά και τους δυο υποψήφιους να απαντήσουν εκ μέρους ποιου ζητούν την ψήφο των πολιτών; Για να εκπροσωπήσουν την τουρκική ή την μουσουλμανική μειονότητα, απάντηση δεν έχει δοθεί.

Αίσθηση προκάλεσαν επίσης τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο TRT. «Είναι ντροπή για 10-15.000 ψήφους να δημιουργούνται εντάσεις, που πλήττουν τη σταθερότητα και την κοινωνική ειρήνη σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με πηγές της Πειραιώς να σχολιάζουν ότι αυτή και μόνο η φράση δείχνει ή ελαφρότητα, ή πως όσα έγιναν ήταν μέρος σχεδίου.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη το θέμα δεν θεωρείται λήξαν και όπως δήλωσε ο ίδιος αν εκλεγεί από την κάλπη της 25ης Ιουνίου θα θέσει το θέμα ως πρωθυπουργός στον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κοντά στους νησιώτες

Η κακοκαιρία μπορεί να ματαίωσε τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη να περιοδεύσει στην Ήπειρο αλλά η αρχή της εβδομάδας θα τον βρει κοντά στους κατοίκους της νησιωτικής χώρας. Θα επισκεφθεί τη Λέρο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και την Πάτμο.