Τα έγγραφα που βγήκαν στον αέρα από την ιστοσελίδα Wikileaks, άρχισαν να αποκτούν κι ελληνικό ενδιαφέρον καθώς τηλεγραφήματα της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Για την περίοδο 1985 -2010 το Wikileaks έχει στη διάθεσή του 1500 έγγραφα που αφορούν στην Ελλάδα και βρίσκονται αποθηκευμένα στους υπολογιστές των ερευνητών και συνεργατών του Τζούλιαν Ασάνζ. Στην πλειονότητά τους είναι πολύ καλά φυλαγμένα καθώς η διάθεση των συνολικά 250.000 αρχείων προχωρά με το σταγονόμετρο. Όπως αναφέρεται στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες καταβάλουν αγωνιώδεις προσπάθειες να στεγανοποιήσουν το σύστημα διακίνησης της διπλωματικής αλληλογραφίας των ΗΠΑ και να αποτρέψουν τη δημοσιοποίηση όσων εγγράφων βρίσκονται ήδη στην κατοχή της ομάδας Wikileaks.

Τα σχετικά με την Ελλάδα τηλεγραφήματα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έχουν ήδη αποκαλυφθεί μετριούνται στα δάκτυλα.
Οι αμερικανικές υπηρεσίες ασκούν ισχυρές πιέσεις – που αγγίζουν τα όρια του εκβιασμού- σε εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες να μη συνεχίσουν τις αποκαλύψεις των ευαίσθητων εγγράφων, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.