Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων που όχι μόνο δείχνουν ένα μικρό άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ (5,3% διαφορά), αλλά και πως μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων διαφωνεί με την πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό κοινής αποδοχής που όμως δεν θα είναι ούτε ο πρώτος ούτε ο δεύτερος σε ποσοστό.

Παρόλα αυτά γνωρίζουν καλά ότι υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά τους για να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ψηφοφόρους να ρίξουν το γαλάζιο ψηφοδέλτιο στην κάλπη.

Όσο πλησιάζουμε στην 21η Μαΐου η πόλωση θα γίνεται ολοένα και πιο έντονη και αυτό το γνωρίζει καλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και το εκλογικό του επιτελείο που καταστρώνει τις επόμενες κινήσεις, τις περιοδείες, αλλά και την καμπάνια του κόμματος στα social media.

Ζητούμενο παραμένει η αυτοδυναμία και για τον λόγο αυτό κάποια στιγμή στην διάρκεια της εκλογικής μάχης ο πρωθυπουργός θα βγάλει άσσους από το μανίκι του. Από τα κομματικά στελέχη έχει ζητηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να απαντούν σε οποιαδήποτε αιχμή μπορεί να αφήσει κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος έχει δείξει πως επικεντρώνεται στη σκανδαλολογία αλλά και τα fake news. Για τον λόγο αυτό αν αρχίσουν να βγαίνουν «άπλυτα στη φόρα» είναι αποφασισμένοι να μην μείνουν απαθείς. «Δεν θα αφήσουμε τα fake news με τα οποία έχει μάθει να πορεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ προς τις εκλογές να δημιουργούν ένα θολό τοπίο και να συσκοτίζουν την αλήθεια», τόνιζε στο Newsbeast ανώτατο κομματικό στέλεχος.

Στο Μαξίμου θεωρούν επίσης ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να αξιοποιήσει το γεγονός ότι έχει από τη μια να επιδείξει έργο σε πολλούς τομείς αλλά και ότι έχει πολιτική πρόταση για την επόμενη 4ετια σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ που το μόνο που κάνουν είναι να χρησιμοποιούν καταγγελτικό λόγο σα να μην κυβέρνησαν ποτέ.

Και αυτό, αναμένεται να το υπενθυμίσει όταν το κρίνει αναγκαίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους πολίτες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι θα εξηγεί για ποιο λόγο δεν πρέπει να επικρατήσει η λεγόμενη χαλαρή ψήφος στις εκλογές της 21ης Μαΐου γιατί τότε θα επικρατήσει ακυβερνησία η οποία θα βλάψει την χώρα εν μέσω καλοκαιριού και θα λειτουργήσει ανασταλτικά όσον αφορά στην πορεία της οικονομίας.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Νewsbeast, το Μέγαρο Μαξίμου θα επιμείνει στο ερώτημα προς τους δυο βασικούς αντιπάλους του τι εννοούν με την «προοδευτική διακυβέρνηση» και παράλληλα όσο δεν παίρνει απαντήσεις θα το αποδομεί καθώς όπως δείχνουν και οι μετρήσεις η αοριστολογία δεν αρέσει στους πολίτες.

Ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια

Παράλληλα με τις κυβερνητικές και τις κομματικές υποχρεώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ζητήσει μέχρι τα μέσα της εβδομάδας να έχουν λυθεί οι εκκρεμότητες με τις περίπου 10 υποψηφιότητες που δεν είχαν κλειδώσει.

Όπως ήδη έχει γράψει το Newsbeast, οι περιοχές όπου υπάρχει δυσκολία να κλείσουν τα ψηφοδέλτια είναι η Φθιώτιδα, η Εύβοια, η Πιερία, η Α’ Θεσσαλονίκης αλλά και η Κέρκυρα.

Αν τελικά πάρουν την έγκριση του πρωθυπουργού τα ονόματα που θα προταθούν, τότε μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα γίνει η δημοσιοποίηση των ψηφοδελτίων στο μεγαλύτερο μέρος τους με μοναδική εκκρεμότητα για την οποία όμως δεν υπάρχει βιασύνη από το Μαξίμου αυτή του ψηφοδελτίου Επικρατείας το οποίο αναμένεται να ανακοινωθεί προς το τέλος Απριλίου.