Τη συγκράτηση και προσέλκυση κατοίκων σε προβληματικές περιοχές των μεγάλων πόλεων έχουν στόχο τα αναπτυξιακά μέτρα που θα ανακοινώσει το υπουργείο Περιβάλλοντος μετά τις γιορτές.
Όπως δήλωσε στη Βουλή η Τίνα Μπιρμπίλη, πρόκειται για δέσμη πρωτοποριακών μέτρων που θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων φιλικές διαδικασίες για έκδοση αδειών και αλλαγές χρήσης.
«Οι ελληνικές πόλεις νοσούν, δεν είναι ανταγωνιστικές», σχολίασε χαρακτηριστικά η υπουργός και αναφέρθηκε στην προώθηση των ρυθμιστικών σχεδίων για Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και στα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Αθήνα και θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της, μεταξύ αυτών, οι παρεμβάσεις στον άξονα κέντρο Αθήνας – κέντρο Πειραιά μέσω της οδού Πειραιώς.
Τα επόμενα χρόνια θα γίνουν 3.100.000 ενεργειακές παρεμβάσεις σε κτίρια, προανήγγειλε επίσης η κ. Μπιρμπίλη, ενώ εκτίμησε ότι οι θέσεις εργασίας σε δραστηριότητες πράσινης ανάπτυξης θα αυξηθούν από 1,1 εκ σε 1,35 εκ άτομα μέσα στο 2011.
«Αυτή είναι η υπόσχεση της πράσινης επανάστασης και αυτή είναι η κυβέρνηση που μπορεί να την πραγματοποιήσει», κατέληξε η υπουργός.