Δεν θα υπάρξει άλλο πακέτο στήριξης πριν από τις εκλογές ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης, στην ερώτηση για το αν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για άλλα μέτρα στήριξης πριν από τις εκλογές, απάντησε: «Εκτιμώ ότι με τις τελευταίες ανακοινώσεις που κάναμε, με βάση τις προβλέψεις για τον προϋπολογισμό, έχουμε περίπου εξαντλήσει τις δυνατότητές μας για το επόμενο διάστημα.

Δεν θα υπάρχει άλλο πλαίσιο, άλλο πακέτο στήριξης. Γιατί το κάνουμε τώρα; Γιατί τώρα έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Τα πράγματα πηγαίνουν στο μέτωπο της ανάπτυξης καλά, και τα αυξημένα έσοδα στη δική μας την περίπτωση συνδέονται με μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται και όχι με αυξημένους φόρους, καθώς οι φόροι έχουν μειωθεί οριζόντια και αυτό είναι κάτι το οποίο αναγνωρίζεται σε αυτή την κυβέρνηση.

Και όταν η οικονομία μας μπορεί και υπεραποδίδει, θεωρώ ότι είναι χρέος μου -και χρέος ενός πρωθυπουργού που εκφράζει μια μεγάλη λαϊκή παράταξη- να στηρίζει πρωτίστως τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν σήμερα τη μεγαλύτερη ανάγκη».