Σε συνέντευξη του σήμερα ο Χρήστος Πρωτόπαπας αναφέρθηκε στην αντίδραση του Σάββα Τσιτουρίδη, την οποία δικαιολόγησε λέγοντας ότι είναι λογικό όταν κατηγορείται να αντιδρά έτσι. Πάντως ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας:«κατά τη γνώμη μου, καλώς κατηγορείται. Υπάρχουν στοιχεία για όλα αυτά που λέμε».

Για τη ΝΔ, ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για τα ομόλογα, είπε στο Κανάλι 1 του Πειραιά: «Δεν έχω δει επίσημη ανακοίνωση μέχρι τώρα. Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση. Κύκλοι ήταν, διαρροές ή κύκλοι. Η επίσημη ΝΔ δεν αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο. Ανεξάρτητα όμως, μπορεί να αντιδράσει αύριο. Καταλαβαίνω τις προσωπικές επιθέσεις. Προσωπικά δεν θα ακολουθήσω στο ίδιο μοτίβο. Είναι αυτό που λέμε “ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται”».

«Αλλά θέλω να τονίσω ότι την ίδια άποψη, ανεξάρτητα με το εάν έχουν διαφορετικά κείμενα, στο ίδιο δια ταύτα για τον κ. Τσιτουρίδη και τον κ. Δούκα, καταλήγουν τέσσερα κόμματα. Τέσσερα, όχι ένα. Ούτε ένα πρόσωπο. Αυτό προς απάντηση. Και δεύτερον, ο κ. Τσιτουρίδης, από όλες αυτές τις υποθέσεις είναι εκτός ψηφοδελτίων της ΝΔ. Δεν τον έθεσα εγώ εκτός ψηφοδελτίων. Το κόμμα του τον έθεσε. Κάτι θα ήξερε, φαντάζομαι. {…} Ας πούμε ότι εμείς είχαμε σκοπιμότητες. Είχε το ΚΚΕ σκοπιμότητες; Είχε ο ΣΥΝ σκοπιμότητες; Είχε η Δημοκρατική Αριστερά σκοπιμότητες;» κατέληξε.