H Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Ν.Δ. με αφορμή  την Παγκόσμια ημέρα  ευαισθητοποίησης για τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων συμμετείχε στο διαδικτυακό «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ομίλου Εθελοντών Κατά του Καρκίνου ΑγκαλιάΖΩ  – Ιός των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων – HPV – στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση»

Στην ομιλία της τόνισε ότι το θέμα αφορά στη φροντίδα της σωματικής και ψυχικής υγείας των νέων ανθρώπων. Οι νέοι άνθρωποι χρειάζεται να έχουν άμεση ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα από ειδικούς επιστήμονες  και μέσα από τη διαδραστική εμπειρία που τους παρέχει το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα να δράσουν προληπτικά για την προστασία της υγείας τους.

Επαίνεσε το Υπουργείο Παιδείας καθώς υιοθετεί, στηρίζει και παρέχει ζωτικό χώρο στην ανάπτυξη τέτοιων πρωτοβουλιών, μέσα στη σχολική κοινότητα, αναγνωρίζοντας το πολύ χρήσιμο ρόλο τους στην διαπαιδαγώγηση των μαθητών.

Αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η σχολική κοινότητα αποτελεί το πιο γόνιμο έδαφος για να ευδοκιμήσουν ιδέες, πρωτοβουλίες και δράσεις που περικλείουν κοινωνική ευαισθησία και αλλαγή στάσης ζωής.

Επισήμανε ότι σκοπός είναι να φτάσει η προσφορά της επιστήμης και της πολυετούς ιατρικής έρευνας στην ουσιαστική εφαρμογή της στο πεδίο της δημόσιας υγείας. 

Τέλος, ευχαρίστησε τον όμιλο των εθελοντών ΑγκαλιάΖΩ και το εξαιρετικούς ομιλητές για την αξιέπαινη αυτή πρωτοβουλία τους.