Στο άρθρο του Γιάννη Πανούση, που προκάλεσε θύελλα στον ΣΥΡΙΖΑ, τους αντιεξουσιαστές αλλά και την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο αναφέρθηκε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Μπαλάφας

«Εγώ δεν θα το έγραφα. Θα εξαντλούσα τα περιθώρια, στο επίπεδο της κυβέρνησης, να συζητήσουμε, γιατί η στάση του κ. Πανούση, που θεωρώ γενικά σωστή την προηγούμενη περίοδο, ήταν μια στάση που κρατούσε χαμηλούς τόνους στην αντιμετώπιση τέτοιων ενεργειών. Εγώ δεν πιστεύω πως έκανε πράγματα που δεν πίστευε, δεν μπορώ να το δεχτώ», δήλωσε στον Βήμα FM, αναφερόμενος στο άρθρο του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Σχετικά με την εισβολή αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της Βουλής, σημείωσε πως «ήταν μια επιθετική και προκλητική προς την κυβέρνηση ενέργεια. Για όλα τα ζητήματα, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτείας πρέπει να ασχολούνται. Δεν θα το πρότεινα αυτό (σ.σ.: έρευνα από την ΕΥΠ). Δεν μπορώ να έχω την εκτίμηση ότι υποκινούνται από κάποιο κέντρο. Δεν έχω τέτοια στοιχεία που να μπορώ να τα επικαλεστώ. Το γεγονός είναι ότι δεν παύουν οι ενέργειες αυτές να έχουν μια διάσταση επιθετική απέναντι σε μια κυβέρνηση, που προσπαθεί αυτά που προσπαθεί, την περίοδο αυτή».

Ο κ. Μπαλάφας μίλησε και για την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, επισημαίνοντας: «Το τι θα παράξει η Εξεταστική Επιτροπή είναι υπόθεση των εντολέων της και των συμμετεχόντων. Δεν πιστεύω πως οι συμμετέχοντες, και μάλιστα με διακομματική σύνθεση, είναι διατεθειμένοι να παράσχουν θέαμα. Η πρόταση που κάνει η κυβέρνηση είναι να είναι (χρονικά) από εκεί και πέρα (2009-2014), θεωρώντας πως από εκεί και πέρα είναι ζήτημα αναζήτησης ευθυνών. Θεωρητικά, θα μπορούσε να περιλαμβάνει και από το 1974. Αν θέλεις όμως να καταλήξεις σε κάτι ουσιαστικό, πρέπει να κινηθείς, όπως κινείται το κείμενο της Εξεταστικής Επιτροπής, το οποίο θα τεθεί στην κρίση της Ολομέλειας τη Δευτέρα».