Την άποψη ότι ήδη έχουμε μία μερική εσωτερική στάση πληρωμών, εξέφρασε ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση «έχει μετακυλήσει σημαντικό ποσό πληρωμών του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου μεταγενέστερα».

Μιλώντας στον Real FM και απαντώντας στην ερώτηση αν εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος να έχουμε μία εσωτερική στάση πληρωμών, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε: «Πρώτα απ’ όλα δεν έχουν πληρωθεί τα πάντα. Σήμερα που μιλάμε προκειμένου να μπορέσει η κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει η χώρα στο εξωτερικό, έχει μετακυλήσει σημαντικό ποσό πληρωμών του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου μεταγενέστερα. Εγώ εκτιμώ της τάξης του 1 δισ. ευρώ. Άρα ήδη ουσιαστικά έχουμε μερική εσωτερική στάση πληρωμών»,.

«Κυρίως αυτό έχει γίνει προς τον χώρο της υγείας, προς τα νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ και το ΠΕΔΥ, αλλά ακόμα και σε πολύ μικρότερα χρηματικά ποσά, αλλά ιδιαίτερης σημασίας για την ελληνική κοινωνία όπως είναι π.χ. το επίδομα θέρμανσης. Για παράδειγμα δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ επίδομα θέρμανσης τον Φεβρουάριο. Ή εκτιμάται ότι τον Μάρτιο θα δοθεί πολύ μικρότερο επίδομα θέρμανσης κι αυτό όχι ολόκληρο, το μισό περίπου κι αν θα είναι και το μισό, σε δύο δόσεις. Άρα έχουμε ήδη μία μερική εσωτερική στάση πληρωμών», συμπλήρωσε.