Αναβολή για την Τρίτη πήρε η συνέντευξη τύπου της τρόικας, στην οποία θα παρουσιάσουν το αναθεωρημένο Μνημόνιο. Οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα στο υπουργείο Οικονομικών, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και παρόντος για μία ακόμη φορά του Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος το μεσημέρι ενημέρωσε από κοινού με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η αναβολή της συνέντευξης τύπου και η καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις δεν είναι άσχετη με την υπόθεση Κατσέλη, αφού τα μέλη της τρόικας φέρονται να εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για τη στάση της υπουργού Εργασίας, θυμίζοντας το «να διαβάζατε πρώτα τι έχετε υπογράψει» που φέρονται να της είπαν και κατά τις απευθείας συζητήσεις μαζί της την περασμένη Τετάρτη στο υπουργείο Εργασίας.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο απολύσεων στις ΔΕΚΟ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι πληροφορίες λένε πως τελικά υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και την τρόικα για μετατάξεις και όχι απολύσεις.