Με τον τίτλο «Η Ελλάδα στο χείλος μίας νέας καταστροφής καθώς ο πρωθυπουργός προσπαθεί να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές», η βρετανική εφημερίδα «Guardian» αναφέρεται στην ύστατη προσπάθεια του Αντώνη Σαμαρά και το μήνυμά του προς τους βουλευτές για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ενόψει της τρίτης ψηφοφορίας.

«Ο Αντώνης Σαμαράς απηύθυνε έκκληση στου βουλευτές το Σάββατο σε μία προσπάθεια να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές οι οποίες θα μπορούσαν σχεδόν βέβαια να βυθίσουν την Ευρωζώνη σε μία νέα κρίση» αναφέρει ο Guardian.

«Μία πιθανή αποτυχία ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας θα πυροδοτήσει την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών στις οποίες είναι πιθανόν να κερδίσει η ριζοσπαστική αριστερά. Ως εκ τούτου, η ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας έχει καταστήσει ηλεκτρισμένη την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα ταρακουνώντας τις αγορές και την τρομαγμένη Ευρώπη», επισημαίνεται.

«Με την Ελλάδα αντιμέτωπη με την αποπληρωμή χρέους περίπου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ εντός των πρώτων τριών μηνών του 2015, το φάντασμα της άτακτης χρεοκοπίας εμφανίζεται ξανά», τονίζει ο Guardian.