«Είναι αναγκαιότητα να υπάρξουν πρωτοβουλίες από όλες τις πλευρές. Δεν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα περιορισμένης ευθύνης. Δεν υπάρχουν πρόσωπα, τα οποία πρέπει να περιμένουν ως απλοί υποδοχείς πρωτοβουλιών. Πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες από όλα τα πολιτικά πρόσωπα που σήμερα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από τον απλό βουλευτή, από όλες τις πλευρές και από όλες τις πτέρυγες» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος.

Στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης που εκτυλίχθηκε σε επίπεδο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων στην Ολομέλεια της Βουλής, στον απόηχο της χθεσινής ψηφοφορίας για την προεδρική εκλογή, ο κ. Τριαντάφυλλος εξήγησε σχετικά με την παραπάνω θέση του πως δεν το λέει «γιατί κάποιος επιθυμεί να αποφύγει τη λαϊκή κρίση, αλλά γιατί τα μεγάλα διακυβεύματα είναι σήμερα εκεί και θα είναι κι αύριο, το ενδιάμεσο, όμως, θα είναι το κρίσιμο».

«Όταν θα πας σε διχαστικές εκλογές, πώς την επόμενη μέρα θα ζητήσεις εθνική ομοψυχία. Όταν θα περάσει η χώρα έναν πολύ δύσκολο μήνα, πώς θα πας να συνομιλήσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα για να πετύχεις το ενιαίο εθνικό αραγές μέτωπο που χρειάζεται στις μεγάλες διαπραγματεύσεις, που έχει ανάγκη η χώρα;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Επομένως, όποιος σήμερα δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες συμμετέχει στην τυφλή πορεία που έχει μπροστά της η χώρα. Όποιος σήμερα δεν αναλαμβάνει ενεργητικό ρόλο, ο ίδιος πρέπει να λογοδοτήσει για το πού πάμε σήμερα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τριαντάφυλλος, επισημαίνοντας την «απόλυτη αναγκαιότητα, η χώρα να προχωρήσει με ένα ενιαίο αραγές μέτωπο απέναντι στα πολλά και τα μεγάλα που έχουμε μπροστά μας».

«Όχι συγχωροχάρτι για το χθες, κοινή πορεία για να βγάλουμε από το αδιέξοδο της χώρα» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.