«Η πολιτική αβεβαιότητα δηλητηρίασε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας, ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες με την τριμερή. Όπως ανέφερε, η αντιμετώπιση μίας σταθερής κυβέρνησης, μακράς πνοής είναι διαφορετική και δεν θα ήταν αναγκασμένοι οι δανειστές να σκληρύνουν τη στάση τους.

Ο κ. Πρωτόπαπας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι οι δύο πλευρές έχουν βρει την άκρη στο θεσμικό κομμάτι του ασφαλιστικού, τα εργασιακά, το ενιαίο μισθολόγιο, τη δικαιοσύνη, και η διαφωνία υπήρχε μόνο στο δημοσιονομικό.

Μάλιστα, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «το 2012 και το 2013 είχαμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα αλλά πέρυσι και πρόπερσι άφησαν να δοκιμάσουμε, φέτος όχι, γιατί φοβήθηκαν ότι θα έχουμε εκλογές τον Μάρτιο.»

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν μία ενδεχόμενη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει τον Φεβρουάριο θα μπορέσει να κλείσει τη διαπραγμάτευση, είπε ότι μπορεί να πάρει μερικές εβδομάδες παράταση, λέγοντας ότι το θέμα είναι να έχουμε μία κυβέρνηση που θα μπει σε διαπραγμάτευση, αν δεν μπει θα έχουμε Grexit, κάτι που όπως είπε δε θέλουν οι εταίροι.

Σχετικά με το αν πιέστηκε ο κ. Βενιζέλος από εσωκομματικές τριβές στο ΠΑΣΟΚ, είπε ότι δεν νομίζει κάτι τέτοιο, το θέμα είναι να μην διασπαστεί το κόμμα.