Ο κ. Σαμαράς «δεν αντέχει ούτε αυτή την αυτονόητη, απλή συνάντηση» με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς αυτό «του χαλάει την αφήγηση που έχει για τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια εξτρεμιστική και ανεύθυνη δύναμη», τόνισε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο συνεργασίας του πρωθυπουργού με τον Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στον Σκάι, επανέλαβε πως η Κουμουνδούρου είναι κάθετα αντίθετη σε κάθε πρόταση για τριμερή συνάντηση με συμμετοχή και του Ευάγγελου Βενιζέλου, αποσαφηνίζοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται μια συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «θεσμικά πρόσωπα».

Κόντρα για τις δηλώσεις Μητρόπουλου

Σχετικά με τις πρόσφατες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου, πως μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ίσως υποχρεωθεί να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική αν δεν εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε πως ξεκάθαρος στόχος της Κουμουνδούρου είναι η «κατάργηση και η ακύρωση των μνημονίων».

«Δεν νομίζω πως ο κ. Μητρόπουλος είπε αυτό που του αποδόθηκε», συμπλήρωσε. Υπογράμμισε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασιών με μνημονιακές δυνάμεις. «Μέσοι όροι […] με τη μνημονιακή πολιτική δεν υπάρχουν», τόνισε.

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από την πλευρά του, μιλώντας επίσης στον Σκάι, ο βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, κατηγορώντας την Κουμουνδούρου πως «τώρα που αρχίζει να αισθάνεται την ώρα της δοκιμασίας να πλησιάζει» προσπαθεί να κρατήσει ανοιχτή την πόρτα «για να επανέλθουμε στα ίδια».

Προσπαθεί να «στρίψει δια του αρραβώνος», πρόσθεσε. Σχολίασε πως ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρονται «φοβικά» και προσπαθούν να «εντατικοποιήσουν» το πολιτικό σκηνικό.