Αναφορικά με τις προτάσεις του προέδρου του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλου, για μειώσεις υπαλλήλων στο δημόσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι εκείνη που κρίνει πώς πορεύεται στην ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας.

«Δεδομένων των συνθηκών και της ανόδου των spreads σε όλη την Ευρώπη, εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι», τόνισε σχετικά με τη σημερινή έκδοση εντόκων γραμματίων.

«Δεν συζητάμε για παράταση του Μνημονίου. Το Μνημόνιο αναφέρει τις συμβατικές μας υποχρεώσεις και μεγάλες αλλαγές που θέλαμε να κάνουμε ούτως ή άλλως», υπογράμμισε ο κ. Πεταλωτής ερωτηθείς αν μια επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του ελληνικού δανείου σημαίνει και παράταση του μνημονίου, ενώ τόνισε ότι «είναι διαφορετικό να συζητάμε για επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων μας και διαφορετικό να συζητάμε για νέο μνημόνιο ή για παράταση αυτού του μνημονίου».

Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση εάν η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την τρόικα να μεταθέσει στα επόμενα δύο χρόνια τις επιπτώσεις του αναθεωρημένου ελλείμματος, καθώς και για το πόσο χρόνο θα επιθυμούσε η κυβέρνηση να επιμηκυνθεί η αποπληρωμή.

Σχετικά με την αναφορά του κ. Δασκαλόπουλου για απολύσεις στο δημόσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο κ. Δασκαλόπουλος εκφράζει τις απόψεις του συνδέσμου, του οποίου είναι πρόεδρος» και πως η κυβέρνηση έχει τις δικές τις απόψεις, έχει χαράξει τη δική της πορεία και το δικό της προγραμματισμό.

Κληθείς να επιβεβαιώσει ότι στη χτεσινή συνάντησή της στο υπουργείο Οικονομικών, η τρόικα έθεσε ζήτημα περικοπής μισθών στο δημόσιο, ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι δεν μπορεί ούτε να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει, ωστόσο τόνισε πως είναι πάγια θέση της κυβέρνησης ότι δεν θα περικόψει μισθούς και συντάξεις.

Για το εάν στο νομοσχέδιο για τα εργασιακά θα υπάρχουν διαφορές από ό,τι περιγράφει το μνημόνιο, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι θα αποδεικνύεται τι θα περιλαμβάνει όταν κατατεθεί μετά τη διαβούλευση.

Τέλος ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που τα στοιχεία που δίνονται για την Ελλάδα, δεν περιλαμβάνουν αστερίσκους.