«Οι λίγες παραχωρήσεις και θετικά μέτρα του νομοσχεδίου είναι, στάχτη στα μάτια και εμείς δεν θα σας επιτρέψουμε να βάλετε φωτιά στο σπίτι της εργασίας» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας στην Ολομέλεια.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ ανάφερε πως το νομοσχέδιο αυτό επιφέρει καίριο πλήγμα στην εργασία και την απασχόληση που πλέον δεν αποτελεί επιλογή του πολίτη αλλά του εργοδότη καθώς αυτός μπορεί να του το αφαιρέσει ανά πάσα στιγμή και για οποιοδήποτε αυθαίρετο λόγο. Επιφέρει κύριο πλήγμα στην συλλογική διεκδίκηση και εκπροσώπηση των εργαζομένων. Καίριο πλήγμα στην προσωπική διαχείριση του ελευθέρου χρόνου όταν η οργάνωση του ελευθέρου χρόνου εξαρτάται αποκλειστικά από τις ορέξεις και τα συμφέροντα της επιχείρησης.
«Το νομοσχέδιό σας», τόνισε ο Κώστας Σκανδαλίδης, «προσβάλλει το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια γενικότερα και στην αξιοπρεπή διαβίωση του κάθε εργαζόμενου». Ο υπουργός -είπε- υπερασπίζεται με πάθος το νομοσχέδιο, αλλά με όσα θέλετε να επιβάλλετε κανείς με ευκολία μπορεί να διακρίνει ποια είναι η ενδόμυχη πίστη και πεποίθησή σας: ότι «θα ήταν μια χαρά για τη ζωή της κυβέρνησής σας χωρίς αναχρονιστικά συνδικάτα, χωρίς ανεπιθύμητα 8ωρα, χωρίς απεργίες και χωρίς να υπάρχει απαξία για τους απεργοσπάστες, χωρίς την αργία της Κυριακής και φυσικά χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας που είναι τόσο αντιπαραγωγικές! Ο καθένας, θέλετε να είναι μόνος του». Αυτό, υποστήριξε ο κ. Σκανδαλίδης, «είναι που η κυβέρνησή σας θεωρεί σωστό και μεταρρυθμιστικό όραμα. Αλλά, όχι, δεν είναι αντιμεταρρυθμιστές όσοι αντιτίθενται σε αυτό σας το όραμα και όσοι επιμένουμε ότι τα συνδικάτα δεν είναι εσμός τεμπέληδων και αντικοινωνική στάση η απεργία ή αναχρονισμός οι συλλογικές συμβάσεις».
«Ο εργατοπατερισμός στην Ελλάδα πέθανε μετά τον Μακρή και τον Θεοδώρου, από την αλήστου μνήμης Δεξιά που κυβερνούσε τη χώρα και διέλυε κάθε θεσμό» ανέφερε ο κ. Κ. Σκανδαλίδης. Σημείωσε πως η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη συγκυρία και την αδυναμία να βγουν στον δρόμο οι εργαζόμενοι εξαιτίας και της κατάθλιψη της πανδημίας, της αδυναμίας των θεσμικών οργάνων να ξεπεράσουν τις μάχες χαρακωμάτων και του να αμύνονται μόνο για τα κεκτημένα. «Αποθεώνετε τον παθητικό ιδιώτη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι θέλει «την κινεζοποίηση των εργαζομένων. Τίποτε πιο επικίνδυνο, όμως, δεν υπάρχει από την πολιτική αλαζονεία, όταν κανείς αψηφά τους πολίτες».