Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε προ λίγου ότι σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές αντανακλάται η δυσαρέσκεια των πολιτών μετά και τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Η μεγάλη αποχή αλλά και τα αυξημένα νούμερα σε λευκά και άκυρα δείχνουν ακριβώς την αντίδραση του λαού. Είναι, συνεχίζει, υποκρισία να τα βάζουν με όλους όσοι επιλέξανε ουσιαστικά να απέχουν από τις εκλογές. Αν και εμείς πιστεύουμε στους ενεργούς πολίτες, από την άλλη κατανοούμε τους λόγους που τους κράτησαν μακριά. Γιατί μιλάνε όσοι λοιδόρησαν τη ζωή τους, τους αγώνες τους ενώ δεν έχουν καταλάβει ότι το ρεύμα της δυσαρέσκειας έχει δυναμώσει.

Η γενική γραμματέας κάλεσε σε συνάντηση όλους αυτούς που είναι ενάντια στο μνημόνιο και τις αρχές της τρόικας, όλους αυτούς που σκέφτονται πολιτικά.

Όσο για την οριακή κατάσταση υποστήριξε ότι διέξοδος υπάρχει πάντα γιατί μονόδρομος δεν υπήρξε ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία. Η κρίση θα βαθύνει και θα πρέπει να αλλάξουν ριζικά οι συσχετισμοί των δυνάμεων. Χρειάζεται να γίνει από τα κάτω από ανθρώπους που θέλουν να ενσωματώσουν το λαό και όχι να τον χειραφετήσουν.
Τέλος, κάλεσε όλους στην αυριανή πορεία.