Εξερχόμενος από το εκλογικό κέντρο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης όπου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα κατά των δεύτερο γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε ότι «σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών με ώριμες -είμαι βέβαιος- επιλογές που θα κάνουν οι πολίτες».

«Από αύριο», είπε ο υπουργός, «αρχίζουν τα δύσκολα. Ανοίγει ένας κύκλος εξαιρετικά κρίσιμος για την οικονομία, για τη χώρα, για τις προοπτικές κάθε οικογένειας και κάθε επιχείρησης. Γι’ αυτό χρειαζόμαστε ενότητα».

Ερωτηθείς για την αποχή, ο υπουργός αναφέρθηκε στην ούτως ή άλλως μεγάλη αποχή από τον πρώτο γύρο και πρόσθεσε ότι «οι ενδείξεις δεν είναι ενθαρρυντικές για τον δεύτερο γύρο και αυτό είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίσει γιατί σίγουρα σημαίνει έλλειψη πειστικότητας και άρα κρίση αντιπροσωπευτικότητας του πολιτικού συστήματος, αλλά δυστυχώς και των θεσμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρέπει όμως να προβληματιστούν και οι πολίτες γιατί ένας πολίτης που παραιτείται από το σημαντικό όπλο του εκλογικού του δικαιώματος είναι ένας πολίτης που παίζει μειωμένο ρόλο. Και δεν υπάρχει κανείς, μα κανείς, Έλληνας, καμιά Ελληνίδα που να θέλει να παίζει μειωμένο ρόλο σε μια τόσο κρίσιμη περίσταση».