Πυροσβεστική παρέμβαση στην κρίση της Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να κάνει στη σημερινή εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, χωρίς ωστόσο να ταυτιστεί με τη «φράξια» του Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σημίτης, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό στο Ζάππειο, επιχειρεί να δώσει το παρόν στην επέτειο, προσέχοντας ωστόσο να μην λάβει συγκεκριμένη θέση στη διαμάχη «εκσυγχρονιστών» – «παπανδρεϊκών».

Από την πλευρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, την ώρα που το περιβάλλον του προέδρου του κόμματος τονίζει ότι δεν θα ανεβάσει περαιτέρω τους τόνους, σε μία προσπάθεια να εμφανιστεί ενωτικός και συσπειρωτικός, αναμένουν δήλωση στήριξης από τον πρώην πρωθυπουργό.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κώστας Σημίτης επέλεξε με εύσχημο τρόπο να μην εμφανιστεί στην εκδήλωση του ιδρύματος Παπανδρέου, όπου στελέχη του παπανδρεϊκού μπλοκ επιτέθηκαν σφοδρά στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά στη δεύτερη εκδήλωση που διοργανώθηκε για σήμερα το απόγευμα στο Ζάππειο.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν ότι ο κ. Σημίτης δεν βλέπει με καλό μάτι τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού που «λοξοκοιτούν» προς μία αριστερή στροφή της παράταξης και το ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο τυχαίο δεν είναι εξάλλου του γεγονός ότι τόσο ο νυν υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, όσο και ο προκάτοχός του είναι άνθρωποι από το οικονομικό επιτελείο που είχε ο ίδιος την περίοδο διακυβέρνησης 1996-2004.