Υπό την προεδρία του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη, συνεδρίασε σήμερα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος με αντικείμενο την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Μετά το τέλος της μαραθώνιας συνεδρίασης, που διήρκεσε περίπου 3 ώρες και στην οποία παρέστησαν οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του κόμματος, έκανε δηλώσεις ο γραμματέας της Κ.Ο., Μάκης Βορίδης.

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε ότι ο ΛΑΟΣ είναι ικανοποιημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα και διευκρίνισε ότι στην Κ.Ο. έγινε μια αποτίμηση συνολική και το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο κρίθηκε ως μία μεγάλη και κρίσιμη ήττα του δικομματισμού.

Διαπιστώθηκε, είπε επίσης, ενίσχυση της αριστεράς και αξιολογήθηκε αυτή η άνοδος ως προς τις συνέπειες που θα έχει στο πολιτικό σκηνικό, αλλά και στη χώρα.

Ο κ. Βορίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα του ενόψει της σταθερής και υπεύθυνης στάσης του ΛΑΟΣ, όπως είπε, σε διάφορα ζητήματα.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του ΛΑΟΣ στο δεύτερο γύρο, ο κ. Βορίδης είπε ότι αντηλλάγησαν απόψεις οι οποίες θα τεθούν αύριο στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος για να ληφθεί η τελική απόφαση.

Συνολικά είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα, είπε ο κ.Βορίδης, γιατί ο ΛΑΟΣ συγκράτησε τις δυνάμεις του.

Υπήρξαν θετικά αποτελέσματα, όπου υπήρξε αύξηση των ποσοστών σε ορισμένες περιοχές και συγκράτηση των δυνάμεων σε άλλες περιοχές, μέσα σε μια δύσκολη περίοδο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Πριν από τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Μάκης Βορίδης και ο Κώστας Αϊβαλιώτης μιλώντας με τους δημοσιογράφους εξέφρασαν την άποψη ότι “»δεν πρέπει να αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει πράσινη».

Ο δε υποψήφιος περιφερειάρχης Αλέκος Χρυσανθακόπουλος μιλώντας με δημοσιογράφους είπε ότι πρέπει η στήριξη που θα δοθεί στο δεύτερο γύρο να κινείται σε ένα πλαίσιο πολιτικής συμφωνίας.