Στην οικονομική κρίση και το μνημόνιο εστίασε την ομιλία του στα Γιάννενα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συγκέντρωση του κόμματός του, όπου μίλησαν και οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια της Ηπείρου Γιάννης Παπαδημητρίου και για τον Δήμο Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς.

«Το Μνημόνιο δεν ήρθε για να σωθεί η ελληνική οικονομία από την χρεοκοπία, αλλά για να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές. Είχαν πειστεί τότε οι περισσότεροι ότι είναι μονόδρομος η επιλογή. Τώρα τα νούμερα λένε άλλα. Με 110% χρέος μπήκαμε στο μνημόνιο, με 150% χρέος θα βγούμε από αυτό. Πού είναι λοιπόν η σωτηρία της ελληνικής οικονομίας; Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι ο στόχος…», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, αναφέρθηκε και στα σημειώματα περαίωσης που λαμβάνουν καθημερινά οι πολίτες, φέρνοντας και παραδείγματα πολιτών από την αγορά των Ιωαννίνων και τις διαμαρτυρίες που του εξέφρασαν οι επαγγελματίες της πόλης.

«Αυτές οι εκλογές είναι οι κρισιμότερες εκλογές. Αν δεν συμμετάσχουμε σε αυτές τις εκλογές, σε ποιες θα συμμετάσχουμε; Καμία αποχή, κανένα λευκό, καμία λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για τα νέα αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα που ετοιμάζει στις 15 Νοέμβρη. Καλούμε τον κόσμο που πίστεψε και στήριξε το ΠΑΣΟΚ το 2009, που σήμερα νοιώθει προσβεβλημένος από την εξαπάτηση και την κοροϊδία, να προσέλθει στις κάλπες, στηρίζοντας την μόνη εναλλακτική και ανατρεπτική προοπτική που υπάρχει σήμερα. Να στηρίξει την συνάντηση της ριζοσπαστικής αριστεράς με τον σοσιαλιστικό χώρο και να αγνοήσει τους εκβιασμούς του κ. Παπανδρέου. Και την επόμενη Δευτέρα πρέπει να δημιουργηθεί το κλίμα αντίστασης και αισιοδοξίας που θα δυναμώνει τους αγώνες αυτούς», κατέληξε.