Κρεσέντο υποκρισίας καταλογίζει στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην παρέμβασή του με φόντο την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τον κατηγορεί πως προαναγγέλλει και μάλιστα δημόσια τη στάση και τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας και σημειώνει πως η πρότασή του για τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Κατερίνα Σακελλαροπουλου προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε.

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

Ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αφού έχει αναστείλει το Σύνταγμα με απαγόρευση συναθροίσεων πανελλαδικά και έχει απειλήσει κόμματα και φορείς με συλλήψεις αν τιμήσουν συμβολικά τη μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου, μιλάει τώρα εναντίον του διχασμού. Του διχασμού που ο ίδιος δημιούργησε.

Και για ακόμη μία φορά προαναγγέλλει και μάλιστα δημόσια τη στάση και τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, μη αντιλαμβανόμενος ότι ο θεσμός του Αρχηγού του κράτους δεν είναι επικουρικός στο ρόλο της κυβέρνησης.

Ωστόσο, η πρότασή του για τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε. Ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη ξεπερνά πλέον κάθε φαντασία.

Αλ. Νικολαΐδης: «Επικίνδυνα αντιδημοκρατικά παιχνίδια από την κυβέρνηση στο βωμό της επικοινωνίας»

Για «επικίνδυνα αντιδημοκρατικά παιχνίδια στο βωμό της επικοινωνίας» είχε κατηγορήσει νωρίτερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Νικολαΐδης την κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της ότι προσπαθεί «να μετακινήσει τη δημόσια συζήτηση από τις τεράστιες ευθύνες που έχει στην καταστροφική διακυβέρνηση της χώρας εν μέσω πανδημίας».

Ο κ. Νικολαΐδης σχολιάζει ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα», «όσο κι αν ζητήθηκε από το σύνολο της αντιπολίτευσης μια συνεννόηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τον τρόπο που θα τιμηθεί η ιστορική αυτή ημέρα του Πολυτεχνείου».

Αναφέρει, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, ότι η απόφαση καθολικής απαγόρευσης συναθροίσεων «επαναφέρει μνήμες από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελλάδας, για την οποία έχουν τοποθετηθεί ήδη πολλοί φορείς» και πως «έγκριτοι συνταγματολόγοι αλλά και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων κατακεραυνώνουν την εν λόγω απαγόρευση, η οποία αναστέλλει συνταγματικές ατομικές και συλλογικές ελευθερίες».

Κάνει λόγο για «ντροπιαστική απόφαση» που «όμως είναι αντίθετη και με το πρόσφατο ψήφισμα της Επιτροπής LIBE (Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων), το οποίο εγκρίθηκε και από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 29 Οκτωβρίου 2020».

Ο κ. Νικολαΐδης παραθέτει απόσπασμα του κειμένου κατά το οποίο, όπως αναφέρει «η Ευρωπαϊκή Ένωση: “Καλεί τα Κράτη-Μέλη να περιορίσουν το δικαίωμα του συνέρχεσθαι μόνο όπου αυτό είναι αυστηρά αναγκαίο και εύλογο, δεδομένης της τοπικής επιδημιολογικής κατάστασης και λαμβάνει χώρα με αναλογικότητα, και όχι να χρησιμοποιήσουν την απαγόρευση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για να υιοθετήσουν αμφιλεγόμενα μέτρα, ακόμη και ασύνδετα με τον COVID-19, τα οποία θα αξίωναν τον πρέποντα δημόσιο και δημοκρατικό διάλογο”».