«Δεν υπήρξαν στρατηγικές», λέει η Πάολα Μπακίντου, υπεύθυνη επικοινωνίας του συνδυασμού «Έλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα», στην Ιταλία, που είδε τη φωτογραφία της με μπικίνι από το Facebook να κάνει το γύρο του κόσμου, δεχόμενη ποικίλα σχόλια και σφοδρή κριτική.

«Απλώς», όπως δηλώνει στην «Εφημερίδα των Συντακτών», «ως ιταλική ‘Λίστα Τσίπρα’ κάναμε τρομερή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε λίγο περιθώριο, λίγη προβολή από τα μέσα ενημέρωσης. Εγώ έχω στο Facebook μια ανοιχτή σελίδα με 5.000 φίλους.  Δεν είμαι μια αθώα γυναίκα χωρίς επαγγελματική εμπειρία αλλά δεν φαντάστηκα πως θα έβρισκα τη φωτογραφία αυτή σε όλο τον κόσμο, σε χιλιάδες σελίδες του διαδικτύου.Αναρτήθηκαν ακόμα και φωτογραφίες με διαφορετικά μπικίνι. Ήταν λοιπόν μια δική μου ιδέα για να κερδίσουμε περισσότερη προβολή από τα ΜΜΕ. Ξέρετε καλά ότι τελευταία καταθέσαμε αναφορές στη δημόσια αρχή για την ίση πρόσβασης στα μέσα ενημέρωσης, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα… ».

Ο στόχος επετεύχθη, συνεχίζει, «κρίνοντας από τον όλο σαματά. Αλλά ανακάλυψα ότι η Ιταλία είναι μια χώρα σεξιστική, αρρωστημένη. Κάποιοι είπαν ότι ασπάστηκα το μπερλουσκονικό μοντέλο. Ποιο είναι όμως; Εγώ δεν είμαι βουλευτίνα ούτε και υποψήφια, είμαι μια επαγγελματίας του τομέα της επικοινωνίας».

Η Πάολα δηλώνει αριστερή «ασφαλώς, σε ό,τι αφορά τις αξίες, αλλά αρχίζω να θέτω στον εαυτό μου ορισμένα ερωτήματα. Δεν μετανιώνω πάντως έστω κι αν κάποιοι ,ου φέρονται σαν να μετατράπηκα σε μάγισσα κι αν ήμασταν στο Μεσαίωνα θα με είχαν ήδη κάψει μπροστά στον λαό που θα κραύγαζε. Σέβομαι απόλυτα τους αγώνες των γυναικών της δεκαετίας του ’70 αλλά οι φεμινίστριες της δεκαετίας αυτής θα πρέπει να κατανοήσουν ότι μια γυναίκα το 2014 φωτογραφίζεται και παρουσιάζεται όπως επιθυμεί».

Σε ό,τι αφορά τον Αλέξη Τσίπρα η Μπακίντου δηλώνει πως τον «λατρεύει». «Είναι ένας άνδρας με τεράστιο θάρρος, ο οποίος κατάφερε να κάνει ένα θαύμα. Εγώ λέω ότι κατάφερε να πετύχει την απόσυρση της παλιάς και άκαμπτης φιγούρας πολιτικών. Βγήκε από την πεπατημένη και πήρε το ρίσκο, κάνοντας την Αριστερά να ανοίξει διάλογο σε όλο της το φάσμα. Μακάρι να τον είχαμε φουλ τμ στην Ιταλία αλλά δυστυχώς εμάς μας έλαχε ο Ματέο Ρέντσι».