Στο Παρίσι φθάνει σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, ο οποίος θα λάβει μέρος σε συνέδριο που οργανώνει το απόγευμα ο Σύνδεσμος Γάλλων επιχειρηματιών MEDEF, ενόψει της «Ημέρας της Ευρώπης», που θα εορτασθεί στις 9 Μαΐου, λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, ως προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θα εκφωνήσει την εναρκτήρια ομιλία με θέμα «Η Ευρώπη που θέλουν οι επιχειρήσεις», στις 16:00 ώρα Ελλάδας. Η οργάνωση του συνεδρίου γίνεται με την πρωτοβουλία του προέδρου του MEDEF, Πιερ Γκατάζ και του Μπερνάρ Σπιτς, προέδρου του διεθνούς τμήματος- Ευρώπη.

Στο συνέδριο συμμετέχουν πρόεδροι και ανώτερα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων, από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, προσωπικότητες από τον πολιτικό κόσμο της Ευρώπης, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά και των τεσσάρων μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα θέματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, γύρω από τα οποία θα περιστραφούν ομιλίες και συζητήσεις, είναι: «Οι προσδοκίες των Γάλλων επιχειρηματιών», «Το όραμα των Ευρωπαίων εταίρων για την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση στην Ευρώπη» και ακόμα «Προκλήσεις προς τους υποψηφίους(ευρωβουλευτές)».

Τις εργασίες του συνεδρίου θα κλείσει με παρέμβασή του ο πρώην Γάλλος πρόεδρος Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει για τη «Συνέχιση της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης». Ο σύνδεσμος MEDEF, είναι η πιο σημαντική οργάνωση Γάλλων επιχειρηματιών, με σημαντική βαρύτητα στον κοινωνικό διάλογο στη Γαλλία, ιδρύθηκε το 1998 και έχει περίπου 500.000 μέλη.