Λίγο αφότου η Κομισιόν χαιρέτησε την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας, ο Φώτης Κουβέλης τόνισε πως σε αυτό είχε συνεισφορά και η ΔΗΜΑΡ, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην «υπεφορολόγηση».

«Αναγνωρίζουμε την χρησιμότητα και την ανάγκη δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος. Εξάλλου με πρωτοβουλία της ΔΗΜΑΡ επετεύχθη η επιστροφή μέρους του πλεονάσματος στην κοινωνία», δήλωσε.

Παράλληλα όμως, εξήγησε πως «η δημιουργία πλεονάσματος πρέπει να στηρίζεται σε αναπτυξιακές πολιτικές και όχι στην «υπερφορολόγηση», τη μείωση των δημοσίων δαπανών, σε υφεσιακά μέτρα και σε δημιουργική λογιστική».

Στο μεταξύ και εν μέσω των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί για το ποιοι τελικά θα λάβουν το επίδομα του κοινωνικού μερίσματος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ έριξε τα βέλη του στην κυβέρνηση, λέγοντας πως «η διανομή του πλεονάσματος δεν πρέπει να γίνεται με πελατειακούς τρόπους και μεθοδεύσεις, που υπακούουν σε προεκλογικές στοχεύσεις»

Όπως εξήγησε στόχος του κόμματος του είναι «η ανάπτυξη, η καταπολέμηση της ανεργίας και η έξοδος από τις μνημονιακές πολιτικές. Μια νέα οικονομική πολιτική».