Ενώπιον του βουλευτών που ταξίδεψαν στο Μόναχο για να λάβουν καταθέσεις βασικών εμπλεκομένων στο σκάνδαλο της Siemens εμφανίστηκε ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ, ο φερόμενος ως βασικός διαχειριστής των «μαύρων ταμείων» του γερμανικού κολοσσού.

Ο Σίκατσεκ καταθέτει στη βάση γραπτών ερωτήσεων που έχουν υποβληθεί από τα μέλη της επιτροπής.
Το απόγευμα θα εμφανιστούν ενώπιον της επιτροπής ο Πέτερ Σόλμσεν, μέλος του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας και ο Τέο Βάιγκελ, επικεφαλής της επιτροπής εσωτερικού ελέγχου της Siemens και πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της εισαγγελίας του Μονάχου Τόμας Σταϊνγκράους-Κοχ αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε δήλωση «επί του περιεχομένου ή επί της ουσίας» και υπογράμμισε ότι η εξέταση των μαρτύρων είναι υπόθεση των ελληνικών αρχών και μόνο.

Όλες οι λεπτομέρειες για την εξέταση των μαρτύρων συζητήθηκαν χθες το βράδυ, σε δείπνο που παρέθεσε στα μέλη της επιτροπής η εισαγγελία του Μονάχου, παρούσης και της εισαγγελέως εφετών Μπόμλερ-Χεσλ, η οποία είχε ανακρίνει το καλοκαίρι του 2009 τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Ο πρώην διευθυντής της Siemens Ελλάδος Μιχάλη Χριστοφοράκος θα εξεταστεί την Τετάρτη από τους Έλληνες βουλευτές.
 
Το κλιμάκιο της εξεταστικής επιτροπής που βρίσκεται στο Μόναχο αποτελείται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Βάσω Τσόνογλου, Λεωνίδα Γρηγοράκο, Δημήτρη Παπουτσή, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κων. Τζαβάρα, Μαρία Κόλια-Τσαρούχα και Γρηγόρη Αποστολάκο, το βουλευτή του ΚΚΕ Αθ. Παφίλη και το βουλευτή του ΛΑΟΣ Κων. Αϊβαλιώτη.