Σε ρυθμούς… διακαναλικής κινούνται στο Μαξίμου, όπου ήδη από χθες οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου βρίσκονται σε πυρετό προετοιμασίας για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού.

Το βασικό ερώτημα είναι εάν ο κ. Παπανδρέου θα σηκώσει το γάντι των πρόωρων εκλογών, επιβεβαιώνοντας τα σενάρια που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και φαίνεται πως προκαλούν «εμφύλιο» στο ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση, καθώς κάποιοι υπουργοί και στελέχη τάσσονται υπέρ της προσφυγής στις κάλπες σε περίπτωση μεγάλης ήττας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ η άλλη άποψη υποστηρίζει ακριβώς το αντίθετο – ότι, δηλαδή, οι πρόωρες εκλογές θα βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες.

Πάντως, ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει σαφή πολιτικό χαρακτήρα στις αυτοδιοικητικές εκλογές, κάτι που έκανε ήδη με το άρθρο του στο «Βήμα της Κυριακής» και τα διλήμματα που έθεσε από την Αλεξανδρούπολη, όπου περιόδευσε το Σάββατο, επιβεβαιώνοντας πως παίρνει ο ίδιος πάνω του τη μάχη των τοπικών εκλογών – με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για το αποτέλεσμά τους.

Ο κ. Παπανδρέου θα αποκλείσει το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων σε βάρος των μισθωτών και των συνταξιούχων, παρότι οι Ευρωπαίοι… καραδοκούν και πολλά θα φανούν για τις διαθέσεις τους και στη Σύνοδο Κορυφής στα τέλη της εβδομάδας. Ο πρωθυπουργός θα τονίσει πως έχουν γίνει ήδη σημαντικά βήματα για την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας, αλλά θα επισημάνει χαρακτηριστικά πως το 2011 «θα παιχθεί το δεύτερο ημίχρονο» και σ’ αυτή τη βάση θα θέσει τα διλήμματα των εκλογών του «Καλλικράτη», ζητώντας ουσιαστικά ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι στην Ιπποκράτους τρέμουν τη… χαλαρή ψήφο και την αποχή από τις κάλπες της 7ης Νοεμβρίου και γι’ αυτό επιλέγουν την πόλωση, για να συσπειρώσουν τους ψηφοφόρους τους.
Οι γκρίνιες, ωστόσο, παραμένουν. Και για τις λανθασμένες επιλογές προσώπων και για την τακτική που ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ – ιδιαίτερα όσον αφορά στην παροχολογία που άνοιξε ξαφνικά, με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Όσο για τις επιλογές υποψηφίων, είναι εξίσου χαρακτηριστικό πως βουλευτές της Αττικής, συνδικαλιστές και τοπικά στελέχη δεν… ενθουσιάζονται στην ιδέα της στήριξης του Γιάννη Σγουρού.