Για την υποψηφιότητα του Θεόδωρου Καρυπίδη, του Οδυσσέα Βουδούρη αλλά και τις κινητοποιήσεις των αγροτών μίλησε σε συνέντευξή του στον Βήμα fm ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

«Όλα θα συνυπολογιστούν, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι για τις περιφερειακές εκλογές που έχουν κεντρικό πολιτικό ρόλο τις αποφάσεις παίρνουν τα κεντρικά όργανα του κόμματος. Επί της ουσίας, αυτό που μένει είναι, ως προς τους πολίτες, η χημεία, το μίγμα που έχει επιτευχθεί σε όλη την Ελλάδα και τις σκιές, εάν και εφόσον υπάρχουν, να τις υποστούμε σε πανελλαδική κλίμακα. Γιατί να το κάνουμε αυτό; Δεν γνωρίζω γιατί (υπήρξαν αστοχίες). Η απόφαση ήρθε μετά από εισήγηση του περιφερειακού οργάνου της περιοχής και ενδεχομένως να υπήρξε υποτίμηση κάποιων δημόσιων σημάτων που είχαν δοθεί ή άγνοια» είπε για την υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη.

«Είναι η επιτομή ενός πολιτικού ανοίγματος για τη φάση που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ελπίζουμε να ακολουθηθεί και από άλλες κινήσεις ανάλογες. Προσωπικά, θα ήθελα να γίνουν πιο τολμηρά βήματα» είπε για την υποψηφιότητα του Οδυσσέα Βουδούρη.

Και συνέχισε: «Με ρωτάτε επί δυόμισι χρόνια για τους συμμάχους και συνεργάτες μας. Θα έχουμε τέτοιους όλο και περισσότερους, από περισσότερους χώρους. Και ο κ. Κουρουμπλής είχε ψηφίσει (το μνημόνιο). Θα μετρήσει και η δημόσια παρουσία του κ. Βουδούρη σ’ αυτό το θέμα. Έχουμε αποστεί από αυτό το πράγμα (σ.σ.: τη διάκριση μνημονιακών-αντιμνημονιακών). Η συζήτηση είναι δημοκρατική και γίνεται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και για την υποψηφιότητα Βουδούρη επικράτησε η άποψη να μην γίνεται η επιλογή με βάση τη στάση που είχε κάποιος μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά με βάση την έμπρακτη στάση που έχει απέναντι σε μια πολιτική και ύστερα. Το μετράμε και δεν είμαστε ανοικτοί σε όλους τους χώρους, διότι αντιλαμβάνεστε ότι μας έχουν προσεγγίσει δεκάδες στελέχη είτε ιδιοτελώς είτε ανιδιοτελώς. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι μια περίκλειστη κάστα κομμουνιστών διαφόρων προελεύσεων και μόνο. Θα είμαστε πάντα αυτό που είμαστε και θα έχουμε πάντα μάτια και αυτιά ανοικτά προς την κοινωνία».

Όσο για τις κινητοποιήσεις των αγροτών κατηγόρησε τις πολιτικές για την κατάσταση που επικρατεί, την οποία χαρακτήρισε «τραγική».

«Τις στηρίζουμε, βεβαίως, διότι είναι ένας κόσμος που έχει υποστεί τα πάνδεινα και ευθύνες υπάρχουν σε κάθε κοινωνικό χώρο, αλλά δεν θα ανατρέξω εκεί. Νομίζω ότι φταίνε οι πολιτικές που ασκούνται και μας έχουν φτάσει σε σημείο δραματικό, να μην έχουμε τη διατροφική αυτάρκεια ως χώρα που είχαμε ακόμη και μετά τον εμφύλιο και μετά τη χούντα. Είναι τραγική η κατάσταση στην οποία έχουμε φτάσει και χρειάζεται κάθε βοήθεια, επιστημονική, πολιτική ή επιχειρηματική, πάντοτε με διαφάνεια, για να πάρει πάνω της η αγροτική οικονομία» είπε.