Το τραπέζι σε όλους τους ευρωβουλευτές της Νέα Δημοκρατία έκανε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Στρασβούργο.

Σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη, το τραπέζι έγινε σε ένα από τα πιο λαϊκά εστιατόρια του Στρασβούργου και το φαγητό σερβιρίστηκε σε πάγκους. Ο πρωθυπουργός παρήγγειλε σνίτσελ με τραγανές τηγανητές πατάτες παρήγγειλε για όλους, ωστόσο, τον λογαριασμό τον πλήρωσαν οι ευρωβουλευτές.

Η συζήτηση ήταν χαλαρή, ο πρωθυπουργός είχε κέφια, ρώτησε για όλους (ακόμα και για οικογενειακά θέματα) και όταν ήρθε η ώρα για να συζητήσουν και πολιτικά, αυτό που είπε είναι «θέλω οι εκλογές να γίνουν οπωσδήποτε το 2016, πρέπει έως τότε να υπάρξει ανάπτυξη και ανάκαμψη, γιατί διαφορετικά θα κινδυνεύσουν όσα κέρδισαν με κόπο και θυσίες οι Έλληνες».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το πρωθυπουργικό αεροσκάφος επέστρεψε με δύο επιβάτες λιγότερους απ’ ό,τι ξεκίνησε από την Αθήνα, αφού Κωστής Χατζηδάκης και Γιάννης Στουρνάρας επέστρεψαν με το αεροπλάνο της γραμμής

Ο κ. Σαμαράς αν και κουρασμένος άρχισε να διαβάζει κατά σειρά τους «Financial Times», εν συνεχεία του «NY Times», κατόπιν τη «Wall Strett Journal» και αφού τελείωσε με τις ξένες εφημερίδες άρχισε να λύνει… Σουντόκου. Οι υπόλοιποι επιβάτες του πρωθυπουργικού Gulfstream εξουθενωμένοι από την παρουσίαση της ελληνικής προεδρίας αποκοιμήθηκαν. Ξύπνησαν μόνον όταν ο πρωθυπουργός τούς είπε να συζητήσουν τα θέματα για το προσεχές Eurogroup.