«Η δημοκρατία μας σήμερα είναι πιο διασφαλισμένη από ποτέ και από αυτή την κρίση βγαίνει πιο δυνατή, διότι μετέρχεται ενός σταδίου που είναι η δημοκρατία της πειθούς και της λογοδοσίας», ανέφερε σε παρέμβασή του στη Βουλή, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.
«Μεγάλο στοιχείο της επιτυχίας του συστήματος, είναι το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός πληροφορείτο καθημερινά όλα όσα αφορούσαν την κρίση. Δεν υπήρχε κανένα στοιχείο το οποίο να έμεινε στο σκοτάδι. Ο ελληνικός λαός έκρινε. Η δημοκρατία κατέστη καθημερινή, διότι βασικός κανόνας για τη συμμόρφωση σε κάθε κανόνα, είναι η πειθώ που παράγει», είπε ο υπουργός.
Ο κ. Γεραπετρίτης σχολίασε την κριτική της αντιπολίτευσης για τον ρόλο της ΕΡΤ στην περίοδο της επιδημικής κρίσης.
«Μπορεί η ΕΡΤ να μην είναι στο επίπεδο που εσείς την οραματίζεστε, αλλά δεν είναι η ΕΡΤ του παρελθόντος. Αυτό ας το συνομολογήσουμε όλοι. Τα φαινόμενα χυδαίων ύβρεων κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπάρχουν, έχει αναβαθμιστεί το περιεχόμενο. Η ΕΡΤ πρόβαλε σημαντικά πράγματα και στο κομμάτι της εκπαιδευτικής τηλεόρασης και υπήρξε μια ΕΡΤ σαφέστατα αναβαθμισμένη», είπε ο υπουργός Επικρατείας, απευθυνόμενος στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Σχολίασε επίσης και την κριτική για το «επιτελικό κράτος».
«Αναφέρεστε στο επιτελικό κράτος. Εγώ είμαι περήφανος και σήμερα θέλω να σας πω μετά λόγου γνώσεως και διπλή περηφάνεια, ότι το επιτελικό κράτος παρήγαγε, σε μια πολύ δύσκολη συνθήκη, 208 υπουργικές αποφάσεις, κοινές υπουργικές αποφάσεις μέχρι 8 υπουργών, σε 45 ημέρες. Έξι υπουργικές αποφάσεις ημερησίως, μόνο για τη διαχείριση του Covid-19, 6 πράξεις νομοθετικού περιεχοένου έως και 75 άρθρων, που έρχονταν στη Βουλή αμέσως. Στοιχείο επιτυχίας αυτού του προγράμματος ήταν το γεγονός ότι υπήρχε ένας κεντρικός συντονισμός για να μπορεί διαχειρίζεται όλα αυτά τα σύνθετα ζητήματα, που δεν υπήρχε σε άλλα κράτη. Ήταν μια αξία του συστήματος μας», είπε ο υπουργός Επικρατείας.