Το θέμα συζήτησης που είχε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο ήταν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην Αθήνα, όπως τα υψηλά δημοτικά τέλη το παρεμπόριο αλλά και οι επιπτώσεις από τις διαδηλώσεις.

Σχετικά με την πάταξη του παραεμπορίου, ο Γ. Καμίνης ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι σύνθετο και σχετίζεται με την κρατική και δημοτική γραφειοκρατία και άμεσα με τη λαθρομετανάστευση. Συμπλήρωσε, όμως, ότι στα σχέδιά του είναι η δημιουργία υπαίθριων αγορών, όπου θα μπορούν να διατίθενται με καθ΄ όλα νόμιμο τρόπο και με τη χρήση ταμειακών μηχανών προϊόντα, που νομίμως έχουν εισαχθεί στη χώρα μας. Σε ότι αφορά το ζήτημα των διαδηλώσεων, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ότι είναι αναγκαία μια νομοθετική ρύθμιση επί τη βάση του άρθρου 11 του Συντάγματος για την προστασία της δημόσιας περιουσίας αλλά και της δημόσιας ασφάλειας.

Για το ζήτημα των δημοτικών τελών, ο Γ. Καμίνης ανέφερε ότι θα εξετάσει τη δυνατότητα καθορισμού αναλογικών δημοτικών τελών, γεγονός που μπορεί να λειτουργήσει και ως κίνητρο για την επιστροφή στο κέντρο της πρωτεύουσας επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό, στα σχέδια του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων είναι και η αναπαλαίωση και ανακατασκευή των περίπου 1600 εγκαταλελειμμένων κτηρίων που βρίσκονται σήμερα στο δήμο μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, όπως είναι το πρόγραμμα JESSICA και με τη συμμετοχή ιδιωτών, δήμου και δημοσίου, με στόχο την επιστροφή επιχειρήσεων και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας.