Σε ιδιαιτέρως αυστηρό τόνο απαντά, μέσω συνέντευξής του προς την «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα σενάρια περί σχηματισμού άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή.

«Τα θεωρώ – και ο λέω καθαρά- σενάρια πολιτικής ανωμαλίας» τονίζει και προσθέτει ότι «δεν ασχολούμαι με όποιους κινούνται, ενδεχομένως, στα σκοτάδια». Ο κ. Σαμαράς, που αποκλείει το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών το Μάιο δηλώνοντας: «Κάποτε πρέπει να μάθουμε στην Ελλάδα ότι εκλογές γίνονται ανά τετραετία! Το πρώτο εξάμηνο του 2014 θα αρχίσουν να φαίνονται τα πρώτα σημάδια εξόδου από την κρίση. Γιατί να σπεύσουμε να κάνουμε εκλογές όταν αρχίσουν μόνο «τα πρώτα σημάδια; Γιατί να μην τις κάνουμε κανονικά, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση, το 2016;»

Ο πρωθυπουργός επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτηρίζει «επιτομή του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας», ενώ αποκαλύπτει ότι πρόσφατα συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τα «τα είπαν σαν καλοί φίλοι».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρει πως η απόφαση για την περαιτέρω μείωση του χρέους πρέπει να ληφθεί από τους εταίρους την άνοιξη, αφήνει να εννοηθεί πως δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο, ενώ υπαινίσσεται πως σημειώνονται διαφορές στο εσωτερικό της τρόικας.

Τέλος, ο κ. Σαμαράς αναγνωρίζει πως το 2013 υπήρξε υπερφορολόγηση των πολιτών και διαμηνύει πως οι φτωχοί και αδύναμοι θα προστατευτούν από τους πλειστηριασμού.