Επίσημη επίσκεψη στο Σεράγεβο, την πρώτη προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην πρωτεύουσα της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, πραγματοποίησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Μεγάλο φίλο της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης» χαρακτήρισε τον κ. Μεϊμαράκη ο Προεδρεύων και Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων του Κοινοβουλίου της ΒκΕ Dr. Denis Becirovic. Στη συνάντηση, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου της Βουλής των Ελλήνων, τέθηκαν οι βάσεις για την περαιτέρω συνεργασία ανάμεσα στα Κοινοβούλια των δύο χωρών καθώς όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης, «τα Κοινοβούλια οφείλουν να έχουν μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση της πολιτικής καθώς είναι οι άμεσοι εκπρόσωποι του λαού. Ιδιαίτερα όμως τώρα λόγω της κρίσης ο ρόλος τους είναι ακόμα πιο σημαντικός. Η λύση είναι περισσότερη Ευρώπη, περισσότερη Δημοκρατία και περισσότερος διάλογος για να πείσουμε τους πολίτες πως μπορούμε να συνεργαστούμε» είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Υπογράμμισε, δε, ότι η Ελλάδα στηρίζει σταθερά την Ευρω-ατλαντική πορεία της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης.

Ο κ. Becirovic αναφέρθηκε στην επερχόμενη ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία του γεγονότος και υπογράμμισε την επιθυμία της χώρας του για περαιτέρω ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα και για αναβάθμιση της κοινοβουλευτικής συνεργασίας ενώ ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για τη βοήθεια που παρείχε η χώρα μας στην ανοικοδόμηση της ΒκΕ και για τη σταθερή στήριξη στην Ευρω-ατλαντική πορεία της χώρας.

Ολοκληρώνοντας την επίσημη επίσκεψη του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων συναντήθηκε το μεσημέρι με τον Αντιπρόεδρο του Συμβουλίου Υπουργών και Υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης Dr Zlatko Lagumdzija.