Αντιπολιτευτικό τέχνασμα, χαρακτήρισε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, το δίλημμα περί αντιμνημονιακής ψήφου, μιλώντας στον Real Fm . Όπως τόνισε «στο τέλος, οι πολίτες θα ψηφίσουν με αυτοδιοικητικά κριτήρια», ενώ εκτίμησε ότι «είναι δύσκολο να ερμηνεύσει κανείς ποιό θα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών».

Αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τους συμβασιούχους του υπουργείου Πολιτισμού και τις εικόνες που έκαναν το γύρω του κόσμου από τις κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη, ο κ. Γερουλάνος υπενθύμισε τα τρία αιτήματα που έχουν θέσει οι συμβασιούχοι, δηλαδή να πληρωθούν τα δεδουλευμένα, να αρθεί το 24μηνο και να μονιμοποιηθούν.

Ξεκαθάρισε ότι η μονιμοποίηση δεν γίνεται -σε ότι αφορά το 24μηνο μπορεί να συζητηθεί για συγκεκριμένες ειδικότητες – αν και όπως είπε, «ένα τέτοιο σχήμα θα πρέπει να το κοιτάξει η κυβέρνηση συνολικά». Αναφορικά με τα δεδουλευμένα, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έλυσε το πρόβλημά τους με το νομοσχέδιο που εξασφάλιζε τους συμβασιούχους, που δεν είχε εξασφαλίσει η τροπολογία Σαμαρά.

Παραδέχθηκε, ωστόσο, πως δεν έχουν πληρωθεί ακόμη, σημειώνοντας ότι για να πληρωθούν, χρειάζεται μία σειρά εγγράφων ώστε το δημόσιο να γνωρίζει ποιοι είχαν προβεί σε ασφαλιστικά μέτρα, ποιοι βρίσκονταν στην εργασία τους και ποιοι όχι. Αλλά, όπως είπε, ο κ. Γερουλάνος, «δεν μπορεί όποιος εμφανίζεται να λέει πληρώστε με κι εμένα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον του Ελληνικού Κινηματογράφου και την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου, ο κ. Γερουλάνος χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «κατ’ εξοχήν ανταγωνιστικό», σημειώνοντας πως υπάρχει μια «νέα γενιά παραγωγών και σκηνοθετών, εξαιρετικά υψηλής ποιότητας, οι οποίοι εκπροσωπούν την Ελλάδα με καταπληκτικές δυνατότητες σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο και οι οποίοι μας καλούν να πάρουμε συγκεκριμένες θέσεις για το πως πιστεύουμε ότι πρέπει να αναπτυχθεί ο κινηματογράφος τα επόμενα χρόνια. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με αυτό το νομοσχέδιο, είναι να αφαιρέσουμε όλες τις παλιές αγκυλώσεις που υπήρχαν, τις γραφειοκρατικές διαδικασίες, όλα τα πράγματα που στερούσαν τον κινηματογράφο από τα κονδύλια, τα οποία κατά τα άλλα, τους υποσχόμασταν. Έτσι λοιπόν, δίνουμε τη δυνατότητα, τα κονδύλια, τα οποία εμείς ορίζουμε σαν πολιτεία για τον κινηματογράφο, να φτάσουν στην παραγωγή, ενώ παλιά διαχέονταν σε άλλες δραστηριότητες. Επίσης, με τα φορολογικά κίνητρα που έχουμε ήδη περάσει, να βάλουμε τους ιδιώτες γερά στο παιχνίδι, ώστε να επενδύσουν κι εκείνοι στον ελληνικό κινηματογράφο».