Νέα ολομέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο εξαπολύει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του στην εφημερίδα «Αυγή», πιστοποιώντας πως οι σχέσεις τόσο των δύο κομμάτων όσο κυρίως των δύο αρχηγών τους έχει φτάσει στα άκρα.

Στη συνέντευξη του ο κ.Τσίπρας υπογραμμίζει ότι ο κ.Βενιζέλος είναι σε πανικό. «Δεν διστάζει να κατηγορήσει για αποστασία όσους βουλευτές του δεν αντέχουν άλλο να γίνονται δεκανίκια του κ.Σαμαρά και να ψηφίζουν τα πιο ακραία και τα πιο λαοκτόνα μέτρα» αναφέρει ο κ.Τσίπρας.

Κληθείς να σχολιάσει τις αιτιάσεις που του απηύθυνε ο κ.Βενιζέλος (ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα για απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας, πολιτική αλητεία και πολιτικό τυχοδιωκτισμό) ύστερα από το «άνοιγμα» του στους πράσινους βουλευτές, υποστήριξε ότι «τις δηλώσεις Βενιζέλου, τις αντιμετωπίζουμε όπως όλος ο κόσμος. Ως καλαμπούρι που προσπαθεί να κρύψει μια τεράστια αγωνία και αμηχανία».

«Φαίνεται ότι είναι πιστός πως καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση και ο αντιπερισπασμός» σχολίασε ο κ.Τσίπρας, σημειώνοντας πως όλα αυτά ο κ.Βενιζέλος τα λέει μέσα στον πανικό του «χωρίς να υπολογίζει ποιανού κυβέρνηση στηρίζει, ποιους συνειρμούς και ποια πρόσωπα έρχονται στο νου, ποιες ιστορικές μνήμες ξυπνούν. Αλλά τα ίδια δεν έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ; “Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης».

Στο ζήτημα αναμένεται να αναφερθεί και σήμερα ο κ.Τσίπρας κατά τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου μεταξύ άλλων αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η στάση που θα τηρήσει ο βουλευτής του κόμματος, Π.Τατσόπουλος ύστερα από τη δριμεία επίθεση που δέχθηκε από τον Β.Μουλόπουλο.
Δεν αποκλείεται ο κ.Τατσόπουλος να ανακοινώσει ακόμα και την αποχώρηση του από το ΣΥΡΙΖΑ.