«Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί. Δεν θα περάσει κανείς. Αν θέλει να μπει κανείς, θα μπει από την πόρτα, από νόμιμη πύλη εισόδου, δεν θα μπει από το παράθυρο. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας» δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και για κατασκευή κλειστών κέντρων που θα φιλοξενήσουν πρόσφυγες, σε ακατοίκητα νησιά. “Όλα είναι ανοικτά” τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 90.000 αιτήσεις εκ των οποίων μόλις οι 17.000 προέρχονται από Σύρους, και πολύ περισσότερες από υπηκόους του Αφγανιστάν ή του Πακιστάν.

«Ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων Αφγανών, Πακιστανών Αφρικανών χρησιμοποιείται από την τουρκική κυβέρνηση σαν πολιορκητικός κριός… Αυτό θα το σταματήσουμε. Είναι θέμα εθνικής ασφάλειας. Τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρειαστεί» υπογράμμισε.

Τέλος, κατήγγειλε την τουρκική ακτοφυλακή ότι δεν προβαίνει σε προσπάθειες διάσωσης και αρκείται στο να διασπείρει ψευδές ειδήσεις εις βάρος της χώρας μας, ότι δήθεν πνίγει κόσμο.