Στεφάνι στο Μνημείο Μαρτύρων Wahat Al Karama, στο Άμπου Ντάμπι, κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος περπάτησε στον χώρο και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών.
«Είναι τιμή μου να επισκέπτομαι αυτό το θαυμάσιο Μνημείο, στη μνήμη των γενναίων ηρώων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Οι δύο χώρες και οι λαοί μας θα είναι για πάντα δεμένες με δεσμούς αμοιβαίου σεβασμού και βαθιάς φιλίας», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.
Στη συνέχεια, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, επισκέφθηκε το Μουσείο του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι, το οποίο λειτουργεί σε συνεργασία με το Λούβρο του Παρισιού.
Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στους χώρους του Μουσείου από τον Γάλλο διευθυντή του, Μανουέλ Ραμπατέ (Manuel Rabatè), και θαύμασε τα εκθέματα, μερικά από τα οποία είχαν σχέση και ήταν εμπνευσμένα από την αρχαία Ελλάδα. Μεταξύ άλλων, είδαν άγαλμα της Θεάς Αθηνάς, της πριγκίπισσας Αριάδνης από την Κρήτη, αμφορείς με αναπαραστάσεις αλλά και τα αγάλματα των Παγκρατιστών Κρεύγα και Δαμόξενου κατά τη μονομαχία τους.
Μπορούν να κινητοποιηθούν σημαντικά κεφαλαία από τον Κόλπο
«Υπάρχει μια ομάδα χωρών, με τις οποίες έχουμε κοινή αντίληψη για την προώθηση της σταθερότητας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή μας», ανέφερε πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο Άμπου Ντάμπι, κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Σχετικά με τις συζητήσεις που είχε στις δύο χώρες για την οικονομία και την προσέλκυση επενδύσεων σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι υπήρχε ένα μεγάλο κενό στο επίπεδο των σχέσεων με τις δύο αυτές χώρες». Και τόνισε: «Είναι βέβαιο ότι μπορούν να κινητοποιηθούν πολύ σημαντικά κεφαλαία από τον Κόλπο τα οποία θα στηρίξουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».
«Έχουμε δρομολογήσει έναν ξεκάθαρο οδικό χάρτη για το πώς μπορούμε να κινητοποιήσουμε σημαντικά κεφαλαία από το Άμπου Ντάμπι», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.