Κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλη άσκησε ο Πέτρος Δούκας λέγοντας πως δεν αξιοποίησε τη «λευκή επιταγή» για μεγάλες αλλαγές, που είχε στα χέρια της. «Χάσαμε να φέρουμε τα πράγματα στα ίσα τους. Πάντα υπήρχε ένας λόγος να μην κάνουμε αυτό που έπρεπε», ανέφερε στο ΒΗΜΑ 99,5.

Επίσης, εξαπέλυσε βολές κατά πρώην υπουργών της ΝΔ, λέγοντας πως κρίνουν την προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς όμως να κρίνουν τον εαυτό τους.

Για το θέμα του Βατοπαιδίου ο κ. Δούκας έκανε λόγο για «υπόθεση με αρκετές αστοχίες», αφού, όπως είπε, δεν έχει βρεθεί μαύρο πολιτικό χρήμα, δεν προκύπτει από μελέτη ζημία του Δημοσίου και δεν υπήρξε μάρτυρας που να κατέθεσε ότι υπουργός επικοινώνησε μαζί του και του είπε «κάνε αυτό ή κάνε τα στραβά μάτια υπέρ της μονής».

«Πρόκειται περί αθλιότητας» δήλωσε  εξαπολύοντας επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο κατηγόρησε ότι χωρίς στοιχεία παρέπεμψε στην Προανακριτική Επιτροπή και επιδιώκει να καταδικάσει πέντε πρώην υπουργούς.

Ο κ. Δούκας μίλησε επίσης και για το λαϊκισμό από τον οποίο υποφέρει η Ελλάδα, τονίζοντας πως εδώ και δεκαετίες υπάρχει μία πολιτική «συμμαχία» μεταξύ όλων «να είμαστε ευχάριστοι και να μην δυσαρεστούμε κανέναν. Όλα είναι συνέχεια του προηγούμενου», υποστήριξε.