Αντίδραση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξη Τσίπρας ανέφερε στη Βουλή πως τα τηλέφωνα του ιδίου και των βουλευτών παρακολουθούνται, περιμένει η κυβέρνηση.

«Πέρασε ήδη μια ημέρα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά. Ξαναρωτάμε λοιπόν: Διαψεύδουν ή όχι, το δημοσίευμα με τις απαράδεκτες καταγγελίες του κ. Τσίπρα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις με στόχο τον ίδιο και βουλευτές του;», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας πάντως νωρίτερα σε τηλεοπτικές εκπομπές, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Βίτσας διέψευσαν πως ειπώθηκε κάτι τέτοιο από τον Αλέξη Τσίπρα, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν ισχύει το δημοσίευμα. Δεν ξέρω πού το βρήκαν. Εγώ ήμουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και τέτοιο πράγμα δεν άκουσα», δήλωσε kai ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τσούκαλης.

Νωρίτερα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, κλήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος δεν διέψευσε μεν αλλά ούτε επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ. «Τέτοια συγκεκριμένη καταγγελία δεν έγινε ακριβώς, αλλά υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός στην ηγεσία του κόμματος ιδιαίτερα μετά τα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες».

«Πολύ θα ήθελα να πιστέψω ότι τα τηλεφωνήματα είναι ασφαλή. Ζούμε όμως στην χώρα που “διέπρεψαν”οι Τόμπρας-Μαυρίκης και εχει πολλά “βαλιτσάκια”», σχολίασε μέσω Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.