Διαψεύδει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου ότι ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ότι το τηλέφωνο του είναι υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ.

«Εγώ ήμουν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. ‘Μη μιλάς Δούρου στο τηλέφωνο γιατί κάποιοι σε ακούν’ δεν μου είπε», ανέφερε η κ. Δούρου μιλώντας στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο».

«Αυτό που είπαμε», πρόσθεσε, «είναι ότι σε μια χώρα που παρακολουθούσαν τον πρωθυπουργό, πρέπει να μας εξηγηθεί πώς παρακολουθούσε η αντιτρομοκρατική όλο αυτό το διάστημα».

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας που δήλωσε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με Δράση» πως ο Αλέξης Τσίπρας «Δεν έχει πει κάτι τέτοιο». Συμπλήρωσε ωστόσο πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει εδώ και ενάμιση χρόνο να έρθει στην  Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο επικεφαλής της ΕΥΠ να μιλήσει για όλα αυτά που γίνονται. 

Το θέμα ξεκίνησε από δημοσίευμα της Real News, σύμφωνα με το οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στη διάρκεια της ομιλία του στη Βουλή, πως το τηλέφωνο του ιδίου όσο και των βουλευτών του παρακολουθούνται από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών .

Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, ο οποίος καλεί τον κ. Τσίπρα «είτε να διαψεύσει ότι διατύπωσε τον εξωφρενικό ισχυρισμό, είτε να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά».