«Υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ» χαρακτήρισε τους καθηγητές ο Γ. Κοντογιάννης. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 είπε ότι στόχος της Κουμουνδούρου είναι να ρίξει την κυβέρνηση.

Σχολίασε όμως και τις δηλώσεις του Θέμη Κοτσιφάκη σχετικά με ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει διάλογο».

Ο κ. Κοντογιάννης είπε: «Το υπουργείο Παιδείας είναι πάντοτε ανοιχτό στο διάλογο. Ο κ. Κοτσιφάκης είπε ότι η πολιτική που εφαρμόζεται, διαλύει το δημόσιο αγαθό της παιδείας. Πρόκειται για την πιο αισχρή πολιτική εκμετάλλευση της πιο τρυφερής ηλικίας που αντιπροσωπεύει το μέλλον αυτού του τόπου, των παιδιών μας. Τα παιδιά αυτή τη στιγμή είναι ο πολιορκητικός κριός της πολιτικής μιας συγκεκριμένης παράταξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί την ΟΛΜΕ που αντιμετωπίζει προβλήματα αλλά οφείλουν και οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ να καταλάβουν και σε ποια εποχή ζούμε. Όλοι αντιμετωπίζουμε προβλήματα και πρώτοι εκείνοι ως παιδαγωγοί θα πρέπε να δίνουν το παράδειγμα στη νεολαία. Τους χαρακτηρίζω υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ. Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση».

Πάντως, ο Γ. Μπαλάφας του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανοιχτά τα σχολεία. Αυτοί που κλείνουν τα σχολεία είναι ο Αρβανιτόπουλος, ο Βενιζέλος, ο Στουρνάρας και ο Σαμαράς».