Στις αιτιάσεις της κυβέρνησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων απάντησε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Βούτσης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real Fm.

«Υποκίνηση είναι τα 800 ευρώ για έναν καθηγητή, ο οποίος καλείται να ζήσει ο ίδιος και η οικογένεια του σε δραματικές συνθήκες.

Η πραγματική υποκίνηση είναι οι ανάγκες των ανθρώπων έτσι όπως έχουν μεγιστοποιηθεί στη φάση της φτωχοποίησης της μεσαίας τάξης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βούτσης.

Ο κ.Βούτσης αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του περί της πρακτικής που φέρονται να ακολουθούν τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που έχουν χρέη στο Δημόσιο, τα οποία για να πάρουν άδεια λειτουργίας, αλλάζουν εταιρείες.

«Ο κ. Γκιουλέκας περίπου μας είπε τροχονόμους ιδιωτικών συμφερόντων. Ότι αυτά είναι ανεύθυνα πράγματα, ότι σπέρνουμε σύγχυση και πως αν έχουμε στοιχεία να τα καταθέσουμε. Η αιχμή μας είναι κυρίως προς την κυβέρνηση, η οποία χαρίζει ένα μεγάλο κομμάτι της ύλης των ΙΕΚ, σε έναν χώρο ο οποίος υπήρξε εκτροφείο σκανδάλων.

Με αφορμή αυτό, αναφέρθηκα στα δύο ΙΕΚ, όπου υπάρχουν πάρα πολλά δημοσιεύματα, τα οποία είναι αδιάψευστα» τόνισε ο κ.Βούτσης.