«Πρέπει να κερδηθεί η μάχη της φοροδιαφυγής», ξεκαθάρισε μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί να κερδίσει μόνη της τη μάχη της φοροδιαφυγής, χρειάζεται και τη σύμπραξη των πολιτών».

Μίλησε ακόμη για τη μάχη που δίνει για το φόρο του πετρελαίου θέρμανσης λέγοντας ότι ήταν πεπεισμένη ότι δεν θα εισπραχθεί το μέτρο λόγω έλλειψης κατανάλωσης. «Κακώς το διέψευσε ο κ. Στουρνάρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και τόνισε ότι «ξέρω ότι είναι δύσκολη η μάχη με την τρόικα» αλλά, όπως είπε, όλοι μπορούν να προσπαθήσουν.
Διαμήνυσε ότι «η χώρα χρειάζεται φορολογική επανάσταση. Οι φόροι να είναι με βάση την πραγματικότητα από τα εισοδήματά του. Η μάχη πρέπει να κερδηθεί στην ουσία της» και είπε ότι είναι λάθος η φορολογική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Επανέλαβε ότι «Πρέπει να μπούνε ιδιώτες λογιστές στην προσπάθεια πάταξης της φοροδιαφυγής» και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας μέσα από τους νέους ανθρώπους λέγοντας: «Έχω πει ότι χρειαζόμαστε 500 νέα παιδιά. Να μπούνε μέσα στις εφορίες για να μπορέσουν να κάνουν δουλειά».

Τόνισε ότι «υποστηρίζω αυτή την κυβέρνηση και θέλω να παραμείνουμε. Πρέπει να μπούμε στο λιμάνι, είμαστε λίγο έξω από το λιμάνι. Χρειάζεται η βοήθεια όλων και η βοήθεια δεν δίνεται με το να είσαι μουγκός» και διαμήνυσε ότι «οι βουλευτές δεν είναι πιόνια».