Στις αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ επικέντρωσαν την κριτική τους οι βουλευτές της ΝΔ κατά τη συζήτηση επερώτησής τους για την ακρίβεια.
«Ο πρωθυπουργός έλεγε ότι θα παγώσουν τα τιμολόγια. Ότι αυξάνονται τα οικογενειακά τιμολόγια κατά 13,8% είναι πάγωμα;» διερωτήθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης, ενώ ο Μάξιμος Χαρακόπουλος σχολίασε ότι «το πρωί στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα ληφθούν μέτρα και το βράδυ τα τιμολόγια της ΔΕΗ αυξήθηκαν».

«Τη μεγαλύτερη επίθεση για ΔΕΗ και πληθωρισμό σας την έκανε σήμερα ο φιλοκυβερνητικός τύπος» δήλωσε η Φωτεινή Πιπιλή και πρόσθεσε: «Τιμωρείτε για μια ακόμα φορά αυτή τη ρημάδα τη μεσαία τάξη, που όμως δεν αντέχει».

«Σήμερα ο βασιλιάς είναι γυμνός. Εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό, υποκλέψατε την ψήφο του. Στις 7 Νοεμβρίου θα πάρετε την απάντηση», σχολίασε ο Κώστας Μουσουρούλης.

«Είστε οι πρωταγωνιστές της ακρίβειας αλλά προσπαθείτε αυτό το ρόλο να τον περάσετε σε άλλους. Αυτό είναι άδικο και πολιτικά ανορθόδοξο», απάντησε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Ντίνος Ρόβλιας παραθέτοντας στοιχεία της αγοράς από το διάστημα διακυβέρνησης της ΝΔ.

«Παραλάβαμε χάος. Θέλετε να προχωρήσουμε μαζί, ή προτιμάτε να κινδυνολογείτε;» συνέχισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και τόνισε ότι η κυβέρνηση «δεν αποδέχεται τις υψηλότερες τιμές στην Ευρώπη και θα αντιδράσει. Θα έρθουμε σε σύγκρουση με όλους όσοι διαμορφώνουν αυτή την κατάσταση».

Ο κ. Ρόβλιας ενημέρωσε τη Βουλή ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει νέο νομοθετικό πλαίσιο για την αναδιάρθρωση της γενικής γραμματείας καταναλωτή, την επιτροπή ανταγωνισμού και τις ενδο-ομιλικές συναλλαγές.
Επίσης προανήγγειλε ότι θα αυστηροποιηθούν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ποινές για όσους πρατηριούχους καυσίμων διαπιστωθεί ότι κλέβουν «στην αντλία».

Αναφορικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ ο Χρ. Πρωτόπαπας τόνισε ότι η αναπροσαρμογή τους είναι απόφαση ευρωπαϊκού δικαστηρίου και ότι η ΔΕΗ μπορεί να μην κερδίσει τίποτα από αυτή την υπόθεση αλλά αντίθετα να χάσει 100 εκ. ευρώ.