Για τη διαμάχη που έχει προκύψει με το μπάρμπεκιου που διοργανώνεται έξω από το ΚΥΤ Διαβατών, χαρακτήρισε, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, ο Στέλιος Πέτσας «άστοχο ό,τιδήποτε ρίχνει λάδι στη φωτιά», για να διευκρινίσει ότι «αφορά και τις δύο πλευρές» και έκανε έκκληση να αντιμετωπιστεί «με νηφαλιότητα το πρόβλημα».
Όσον αφορά την ίδια την εκδήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως «οποιοσδήποτε Έλληνας μπορεί να κάνει αυτό που θέλει στο πλαίσιο του Συντάγματος και της νομιμότητας».
Υπενθυμίζεται ότι ένταση προκλήθηκε σε επιτροπή της Βουλής όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης χαρακτήρισε σαδισμό και κτηνωδία την πρακτική πολιτών να κάνουν μπάρμπεκιου ψήνοντας χοιρινό και καταναλώνοντας αλκοόλ δίπλα σε δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών.
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης με παρέμβαση στη συζήτηση για την τροποποίηση των Ποινικών Κωδίκων ζήτησε μάλιστα να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για όσους καταφεύγουν στη συγκεκριμένη πρακτική, τονίζοντας ότι τέτοια περιστατικά αποτελούν ντροπή για κάθε δημοκρατικό Έλληνα πολίτη και για κάθε άνθρωπο.
Ο κ. Γιαννούλης ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα να μάθει αν υπάρχει πρόνοια να αντιμετωπιστούν ανάλογα περιστατικά με ποινές, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κυρανάκη που υποστήριξε ότι δεν μπορούν να περιορίζονται τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών.
«Το μεταναστευτικό είναι εθνικό πρόβλημα»
«Το πρόβλημα είναι εθνικής σημασίας», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας, στην ίδια συνέντευξη, εκτιμώντας ότι η πληροφόρηση των τοπικών κοινωνιών που δέχονται τις μεταναστευτικές ροές «η πληροφόρηση έχει αρχίσει και γίνεται σε καλύτερο επίπεδο».
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, οι αντιδράσεις που προβάλλονται από τις τοπικές κοινωνίες αφορούν πρώτον στο εγχείρημα ότι «δεν έχουμε τις υποδομές».
«Κάνουμε τα πάντα ώστε οι ελλείψεις σε υποδομές να αντιμετωπιστούν. Δηλαδή σχολείο, νοσοκομείο και προσωπικό», διαβεβαίωσε, κάνοντας λόγο και για υποκινούμενες αντιδράσεις.
Δεύτερον αναφέρθηκε στην αντίδραση του ότι «εγώ δεν τους θέλω», υπενθυμίζοντας ότι «είναι πάνω από 30.000 στα νησιά», κάτι που δεν γίνεται αποδεκτό από την κυβέρνηση, δηλαδή να σηκώνουν τα νησιά όλο το βάρος.
Τρίτον, είπε πως «οι Έλληνες φοβούνται γιατί δεν ξέρουν ότι είναι οικογένειες με παιδιά. Ενημερώνουμε ποιοι είναι αυτοί που έρχονται. Ζητάμε να μας πουν οι κοινωνίες τις ελλείψεις τους», σημείωσε.