Το «πράσινο φως» έδωσε η Βουλή στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έγινε δεκτό επί της αρχής και επί των άρθρων κατά πλειοψηφία, με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. Η δικομματική κυβέρνηση κατάφερε να κερδίσει ένα κρίσιμο στοίχημα.
Κατά την ψηφοφορία, επί συνόλου 293 βουλευτών, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισαν μία πλειοψηφία 153 βουλευτών που υπερψήφισαν το σύνολο των άρθρων, με εξαίρεση τον Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 81 για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, καίτοι είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας απουσίαζε ο βουλευτής Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης, για προσωπικούς λόγους. Σημειώνεται επίσης και η απουσία από την ψηφοφορία, του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την κατάργηση κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν εναντίον των άρθρων, ενώ η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τα δύο άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από τους ΑΝΕΛ – το 14 και το 30 – που μεταξύ άλλων απαλλάσσουν από φορολογία τα μέλη της Τρόικας και της Task Force που ζουν στην Ελλάδα, όπως και των άλλων διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών. Εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μόνον το άρθρο 14.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης, πρόεδρος και μέλος του κόμματος «Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα», υπερψήφισαν το άρθρο 14, καθώς και τα άρθρα 105 και 106 (νέες ρυθμίσεις για την δικαστική προστασία εργαζομένων και συμβασιούχων), καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα.
Σε ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκαν 13 άρθρα, που αφορούν τις ρυθμίσεις:
– για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,
– την ίδρυση Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ,
– τους προϋπολογισμούς των δήμων και των Περιφερειών,
– τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς,
– την κατάργηση ειδικοτήτων στην τεχνική εκπαίδευση,
– τη διαθεσιμότητα και την κινητικότητα,
– τις απολύσεις οδηγών κρατικών αυτοκινήτων,
– τον προσδιορισμό του κατώτερου μισθού από το υπουργικό συμβούλιο,
– τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας σχετικά με τη δικαστική προστασία,
– το υποχρεωτικό της εκδίκασης αγωγών συμβασιούχων για άκυρη απόλυση μέχρι την 1η Νοεμβρίου.
Ορισμένα άρθρα «πέρασαν» με πάνω από 155 ψήφους, με τη στήριξη βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς και ανεξάρτητων.
Το άρθρο 14 πέρασε με 168 ψήφους
Το άρθρο 30 πέρασε 157 ψήφους
Τα άρθρα 74,76, 77, 78, 80, 82, 90, 91, 93, 103 πέρασαν με 153 ψήφους
Τα άρθρα 105 και 106 πέρασαν 155 ψήφους.