Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο πρώην γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος, επιτεθείς με σφοδρότητα κατά του συμψηφισμού που – όπως υποστηρίζει – επιχειρείται από ορισμένους κύκλους, μεταξύ της δικής του υπόθεσης (που είναι πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα) και εκείνης (κακουργηματικού χαρακτήρα) που αφορούσε υπόθεση με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Μπάιλα.

Ο κ. Κόκκινος αναφέρει ότι υπάρχει «τεράστιας τάξης διαφορά» ανάμεσα στα δυο ζητήματα που απασχολούν την δικαιοσύνη:

«Η κατηγορία την οποία αντιμετωπίζω αφορά πράξη πλημμεληματικού χαρακτήρα, αντίθετα η πράξη για την οποία είναι υπόδικος ο κ. Μπάιλας αφορά έγκλημα κακουργηματικού χαρακτήρα και ειδικότερα απλής συνεργίας σε απιστία και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση. Επίσης διευκρινίζω ότι παρά το λαϊκίστικο ‘κονιορτό’ που επιχείρησε να δημιουργήσει – πριν καλά καλά εκδοθεί απόφαση του Πλημμελειοδικείου Σύρου (τυχαίο άραγε…)- ο διορισμένος Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου κ. Μπρακουμάτσος, παρεμβαίνοντας προκλητικά και αναρμόδια έτσι στις περιφερειακές εκλογές, έχει ανασταλεί ήδη επί τριετία και κατά συνέπεια δεν υπάρχει στο νομικό κόσμο (σύμφωνα με την νομική ορολογία)».

Ο κ. Κοκκινος αναφέρει επίσης ότι «ταυτόχρονα το δικαστήριο έκρινε με ρητή διάταξη του ότι δεν πρέπει να στερηθώ των πολιτικών δικαιωμάτων μου, διάταξη που είναι αμετάκλητη».

Ακόμη αναφέρει ότι έχει ασκήσει έφεση και μέχρι η απόφαση να καταστεί αμετάκλητη, δεν υπάρχει κανένα νομικό πρόβλημα με τη συμμετοχή στις εκλογικές διαδικασίες. Όμως, σημειώνει, δεν υφίσταται ούτε ηθικό πρόβλημα, καθώς όσο σεβαστές και αν είναι οι δικαστικές αποφάσεις, οφείλουν να περνούν από την «κρισάρα « των τριών βαθμών δικαιοσύνης, ούτως ώστε να καταστήσουμε κάποιον ένοχο ή αθώο.