Απολογισμό του έργου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με τη συμπλήρωση ενός έτους παρουσίας τους στο Υπουργείο, έκαναν ο υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο νομοθετικό έργο που παρήχθη τον πρώτο χρόνο, όπως τους νόμους περί ιεραρχίας και προαγωγών, την νέα δομή διοίκησης, το συνταξιοδοτικό, τη σύμβαση για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, την κατάργηση της συνέντευξης για τους ΕΠΟΠ.

Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι φέτος το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμμετείχε στην προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση του ελλείμματος, με μία «δωρεά» ύψους 800 εκατομμυρίων έως 1 δισ. ευρώ, που προήρθε από τις περικοπές των δαπανών και τη μετακύλιση των παραλαβών.

Για τις αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ- ΕΑΒ-ΕΛΒΟ),ο κ. Βενιζέλος είπε ότι επίκειται η τοποθέτηση συμβούλων, οι οποίοι θα δώσουν τις προτάσεις τους για το μέλλον των επιχειρήσεων. Θα εξετάσουμε όλα τα ενδεχόμενα, τόνισε.

Για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού-Αεροπορίας- Ναυτικού, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία διαχειριζόμαστε τα επικουρικά ταμεία προωθώντας σχετικό νομοσχέδιο.

Επίσης, αναφέρθηκαν στην επίλυση προβλημάτων που αφορούν σε εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων.