«Προσκαλούμε όλους τους Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ, αλλά και τους Αμερικανούς πολίτες, να έλθουν στη χώρα μας και να περάσουν αξέχαστες διακοπές» τονίζει η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, σε μήνυμά της προς την Ελληνοαμερικανική κοινότητα.

Με την ευκαιρία της τέταρτης εκστρατείας της ομογενειακής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Greek News» για την στήριξη της Ελλάδας, η κ. Κεφαλογιάννη, απευθυνόμενη στους ομογενείς, αναφέρει ότι «ο απόδημος Ελληνισμός της Αμερικής αποτελεί τεράστια δύναμη και ξεχωριστό, μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του τόπου μας. Οι συμπατριώτες μας που ζουν στις ΗΠΑ, παρότι είναι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στήριξης της μητέρας πατρίδας. Αισθάνονται την Ελλάδα διπλά τους».

Στη συνέχεια, η κ. Κεφαλογιάννη επισημαίνει ότι «οι “δεσμοί” που μας ενώνουν είναι ισχυροί. Η εφημερίδα “Greek News” με την αρθρογραφία της ενισχύει τους δεσμούς αλληλεγγύης, ενώ παράλληλα έχει συμβάλει στην αλλαγή της εικόνας που έχουν οι Αμερικανοί για την Ελλάδα. Η Ελλάδα διανύει μια δύσκολη περίοδο, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά κατάφερε με τις σκληρές θυσίες των Ελλήνων να μείνει όρθια. Η χώρα αλλάζει σελίδα και προχωρά μπροστά με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση».

Καταλήγοντας, η υπουργός Τουρισμού σημειώνει ότι «η πατρίδα μας είναι περήφανη για σας. Αλλά και εσείς πρέπει να είστε περήφανοι για τη σημερινή Ελλάδα, που ξέρει να αγωνίζεται. Αυτή την ώρα, η μητέρα πατρίδα επιζητεί την ενεργή συμπαράσταση της ελληνικής κοινότητας της Αμερικής. Προσκαλούμε όλους τους Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ, αλλά και τους Αμερικανούς πολίτες να έλθουν στη χώρα μας και να περάσουν αξέχαστες διακοπές. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ελλάδα διαθέτει σύγχρονες υποδομές που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Είναι μια πανέμορφη χώρα όπου ο επισκέπτης θα έλθει και θα ζήσει αξέχαστες διακοπές. Εύχομαι να συνεχίσετε με την ιδία συνέπεια τις προσπάθειες για έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών σας και ιδιαίτερα της μεγάλης ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ».

Η ομογενειακή εφημερίδα προβάλλει επίσης μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ), Πάνου Λειβαδά, ο οποίος αναφέρει συγκεκριμένα:

«Για 4η συνεχή χρονιά η εφημερίδα “Greek News”, στέλνει ενωτικό μήνυμα σε όλους τους Έλληνες ομογενείς στην Αμερική, υπενθυμίζοντάς τους ότι και αυτό το καλοκαίρι, κάπου ανάμεσα σε όμορφες θάλασσες, γραφικά νησιά, παραδοσιακά χωριά, κάτω από το μοναδικό της διάφανο φως, η Ελλάδα τους περιμένει για να ανανεώσουν τις μνήμες τους και να επανασυνδεθούν με τις ρίζες τους. Τα τελευταία 3 χρόνια ήταν κρίσιμα για τη χώρα. Η Ελλάδα, κάτω από δυσμενείς συνθήκες, κατέβαλε και καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αποδείξει στη διεθνή κοινότητα ότι μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε δυσκολία. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχυροποιήσουμε την υπόσταση και την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς, είναι μόνον η ενότητα. Όλοι οι Έλληνες, όπου και αν ζούμε, πρέπει να συνεργούμε και ο καθένας στο μέτρο του δυνατού να στηρίζουμε με κάθε τρόπο την πατρίδα μας, την χώρα απ’ όπου αντλούμε τη ζωτική μας ενέργεια και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας».

Ο κ. Λειβαδάς επισημαίνει επίσης ότι «έχοντας ζήσει στις Ηνωμένες Πολιτείες για πολλά χρόνια, εκτιμώ ιδιαίτερα την πρωτοβουλία της “Greek News”, γιατί γνωρίζω προσωπικά τη σημασία του να είσαι Έλληνας που ζει στο Εξωτερικό. Συνθήκες και καταστάσεις που οι Έλληνες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουμε καθημερινά, εξάρουν την ευαισθησία και αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα για τους Έλληνες που ζουν στο Εξωτερικό. Για μία ακόμη φορά, θα ήθελα να συγχαρώ την εκδοτική ομάδα της εφημερίδας “Greek News” για την προσήλωσή της στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της Ελληνικής Ομογένειας στην Αμερική. Εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σας και καλό ελληνικό καλοκαίρι σε όλους του αναγνώστες σας».

Στην εφημερίδα δημοσιεύονται επίσης μηνύματα στελεχών ομογενειακών φορέων. Με τίτλο «Κλείστε θέσεις, ετοιμάστε τις βαλίτσες σας και πάμε Ελλάδα – 4η εκστρατεία της “Greek News” για την υποστήριξη της γενέτειρας – Γιατί Αγαπούμε την Ελλάδα», ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας, Αποστόλης Ζουπανιώτης, αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Πιστοί στην υπόσχεση που δώσαμε το 2010, να στηρίξουμε -ως μέσο ενημέρωσης του Ελληνισμού της Διασποράς- με κάθε μέσο που διαθέτουμε τη γενέτειρα στη δοκιμασία που περνάει από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, ξεκινούμε και φέτος τη δίμηνη εκστρατεία της “Greek News”, προτρέποντας Ελληνοαμερικανούς και φιλέλληνες να επισκεφθούν το καλοκαίρι την Ελλάδα. Από σήμερα και μέχρι το τέλος Ιουλίου, η “Greek News” γίνεται πιο γαλάζια από πριν, με τουριστικές διαφημίσεις στην πρώτη και τελευταία σελίδα και σε εσωτερικές και επίκαιρα άρθρα, που θα υπενθυμίζουν συνεχώς στους αναγνώστες ότι πρέπει να πάνε στην Ελλάδα. Το μήνυμα της εκστρατείας μας απλό και χτυπά πρωτίστως στο συναίσθημα και στον πατριωτισμό των Ελλήνων της Αμερικής, οι οποίοι πονούν και συμπάσχουν με τις εικόνες που έρχονται από την Ελλάδα και τις έχουν βιώσει και οι ίδιοι στις επισκέψεις τους: “Φέτος το Καλοκαίρι πηγαίνουμε Ελλάδα – για τη φυσική της ομορφιά, την πλούσια ιστορία, τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τον τρόπο ζωής της”. Αλλά πάνω απ’ όλα, γιατί “αγαπούμε την Ελλάδα και την βοηθούμε να σηκωθεί ξανά και να σταθεί στα πόδια της”».

Ο κ. Ζουπανιώτης επισημαίνει επίσης ότι «η φετινή εκστρατεία έχει στόχο να υπενθυμίσει σ’ όλους την αυτονόητη υποχρέωσή μας. Καθώς μάλιστα το κλίμα έχει βελτιωθεί σημαντικά διεθνώς και οι προβλέψεις μιλούν για 17 εκατομμύρια τουριστών που θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα, η δική μας δουλειά είναι ευκολότερη. Στις ΗΠΑ ζουν με επίσημα στοιχεία περί το ένα εκατομμύριο τριακόσιες χιλιάδες άτομα τα οποία δηλώνουν ελληνικής καταγωγής, αριθμός που ανεπίσημα ξεπερνά τα δύο εκατομμύρια. Ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς δεν έχει ποτέ του επισκεφθεί την Ελλάδα, ή την έχει επισκεφθεί σε πολύ νεαρή ηλικία. Σ’ αυτούς στοχεύουμε πρωτίστως να κινήσουμε το ενδιαφέρον. Γιατί η Ελλάδα δεν είμαι μόνο τόπος, ή ιδέα, είναι κι ο κόσμος, είναι οι ρίζες του καθένα μας. Κι ελπίζουμε να το υπογραμμίσουμε κατάλληλα στο πλαίσιο της δίμηνης εκστρατείας μας. Ακόμη περισσότεροι είναι αυτοί που δεν έχουν επισκεφθεί ποτέ την Κύπρο, η οποία επίσης αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, αλλά είναι εξίσου πανέμορφη και ελληνική. Θα ήταν ευχής έργο αν κάποιοι Ελληνοαμερικανοί μπορούσαν να συνδυάσουν στις φετινές τους διακοπές Ελλάδα και Κύπρο».